17. dubna 2008 • 00:00

Jankulovski: Už sem patřím

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tréninkové centrum v Milanellu. Na zdejších hřištích se prohánějí hvězdy AC Milán. Maldini, Cafú, Gattuso, Nesta, Kaká či Dida. Anebo český obránce Marek Jankulovski.



Tréninkové centrum v Milanellu. Na zdejších hřištích se prohánějí hvězdy AC Milán. Maldini, Cafú, Gattuso, Nesta, Kaká či Dida. Anebo český obránce Marek Jankulovski. Jeden z nejdůležitějších hráčů české reprezentace. Milanello, vzdálené asi 40 kilometrů od San Sira, je hodně příjemné místo. Několik hracích ploch, posilovna, ubytovna pro hráče s veškerým nezbytným komfortem, všude kolem zeleň a stromy. Všude vládne pohodová atmosféra. I na tréninku. Jako kdyby AC Milán v této sezoně nevypadl předčasně z Ligy mistrů. Jako kdyby nebyl až na páté příčce tabulky, která nezaručuje ani postup do předkola Champions League...


Jak to, že přes to všechno tady panuje tak výborná nálada? "To zklamání, že jsme z Ligy mistrů vypadli, tady pořád ještě je. I když ho třeba nevycítíte na tréninku, kde vládne pohoda. Ovšem na tom není nic divného. Pohoda v mužstvu být prostě musí. Trénink si každý tvrdě odmaká, ale kdyby u toho byla dusná atmosféra, pracovalo by se nám hůře a mohlo by se to přenést i do utkání. A my pořád máme o co hrát. Honíme čtvrtou příčku, protože AC Milán prostě musí do Ligy mistrů postoupit. Těžko si lze představit něco jiného." Třeba AC Milán v Poháru UEFA... "To by bylo velké zklamání." Na čtvrtém místě, na něž ztrácíte momentálně čtyři body, je Fiorentina. Tedy váš kamarád Tomáš Ujfaluši. Probíráte spolu třeba telefonicky souboj o předkolo Ligy mistrů? "Samozřejmě se hecujeme. Doufám, že ty čtyři body na ně ještě uděláme, i když to bude docela těžké. Ujfimu bych samozřejmě tu Ligu mistrů taky přál, ale kdoví, kde on bude příští sezonu hrát." V AC Milán působíte třetí sezonu. Už jste tu zdomácněl, nebo stále ještě cítíte velký respekt k prostředí jednoho z nejslavnějších klubů světa? "Zčásti obojí. Být v AC Milán je podle mě nejvyšší metou, kterou může fotbalista dosáhnout. A když se sem dostanete, vůbec to neznamená, že tady zůstanete. K tomu musíte denně tvrdě pracovat. Ale pravda je, že už cítím, že sem patřím. Už se opravdu cítím být součástí tohoto klubu." Pokud vůbec stihnete závěr italské ligy, odehrajete možná jen tři zápasy. Nemáte obavy, že je to málo na to, abyste byl na EURO v optimální formě? "Od ledna jsem odehrál jen pár zápasů, takže manko smazat nestihnu. Ale pomoct mi naopak může ta obrovská chuť do fotbalu, kterou budu mít. Když k tomu připočtu atmosféru, která na mistrovství bude, to vše výkonu prospívá. Co se týká trozehranosti, budu se snažit dohnat, co bude možné." Nevyčítal vám trenér Brückner, že jste návrat na hřiště uspěchal? "Nadšený z toho není, to je jasné. Ale když jsem tehdy šel v Japonsku hrát, myslel jsem si, že už to bude dobré. Nebylo to tak, že bych si byl vědom, že bych ještě hrát neměl, a přesto nastoupil."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud