17. dubna 2008 • 00:00

Do Edenu přijede v květnu Oxford

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový stadion fotbalové Slavie v Edenu zažije zápasovou premiéru téměř osm let po derniéře starého. Prvním soupeřem červenobílých bude 7. května anglický Oxford University AFC.



Nový stadion fotbalové Slavie v Edenu zažije zápasovou premiéru 7. května. Klub potvrdil, že od 19:00 bude prvním soupeřem červenobílých avizovaný anglický soupeř Oxford University AFC. Zápas bude reprízou historického souboje, který se odehrál v úterý 28. března 1899. Slavia se tak vrátí do Edenu bez šesti dnů osm let poté, co na svém původním stařičkém stadionu odehrála poslední utkání (13. května 2000). Od té doby je jejím přechodným domovem Strahov. Projekt výstavby nové arény pro 21.000 diváků začal nabírat konkrétní obrysy až mnohem později a základní kámen byl položen v říjnu 2006. V současnosti už ale v Edenu finišují dokončovací práce. Trávník, na němž se bude hrát, se v současné době ještě pěstuje v Německu, ale 24. dubna se začne pokládat na hrací plochu. Do Prahy bude převezen v pásech širokých 120 centimetrů a přibližně 16 metrů dlouhých. Slávisté si už dříve za prvního soupeře vybrali Oxford, který před 109 lety byl historicky prvním anglickým protivníkem sešívaných. Angličané tehdy předvedli v Praze poprvé skutečný fotbal a přišla se na ně podívat rekordní návštěva čtyř tisíc diváků, kteří viděli výhru hostů 3:0. Odveta s Oxfordem se hrála za 37 let v Praze a Slavia ji vyhrála 8:2. "Zápas bude slavnostním okamžikem, na který se těšily celé generace slávistů. Bude pro mne velká čest být u toho," uvedl trenér Slavie Karel Jarolím, který zřejmě v utkání povede současný tým doplněný o některé hráče z minulosti. "Pro Slavii přichází historická chvíle. Vrátí se do svého domova," řekl generální ředitel Slavie Petr Doležal. Předprodej vstupenek na slavnostní otevření stadionu bude zahájen koncem dubna v pokladnách v Edenu. Ceny lístků se budou pohybovat od 500 do 700 korun.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud