19. dubna 2008 • 00:00

Ranieri: Nedvěd na EURO pojede

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Juventusu Turín Claudio Ranieri je přesvědčen o tom, že jeho svěřenec se vrátí do reprezentace. Navíc prohlásil, že český záložník v létě kariéru neukončí a prodlouží smlouvu.



Český záložník Pavel Nedvěd podle trenéra Juventusu Turín stoprocentně pojede na fotbalové mistrovství Evropy. Kouč Claudio Ranieri navíc na dnešní tiskové konferenci před nedělním duelem Serie A s Bergamem prohlásil, že si je jistý, že pětatřicetiletá hvězda po sezoně neukončí kariéru, ale naopak o rok prodlouží se "Starou dámou" v létě končící smlouvu. "Rozhodně v létě neukončí kariéru. A i proto jsem přesvědčen, že se vrátí do národního týmu a bude hrát na mistrovství Evropy. Pořád vydrží běhat, pořád ho fotbal baví a pořád se při zápase dokáže naštvat. Je to ten starý Pavel, který je hladový po úspěchu," řekl Ranieri novinářům. O návratu Nedvěda do reprezentace se začalo mluvit poté, co kapitána Tomáše Rosického dlouho trápí zranění podkolenních šlach a jeho start na červnovém šampionátu v Rakousku a Švýcarsku je nejistý. Nedvěd navíc nedávno v Itálii rozpoutal vlnu spekulací o konci kariéry. Pětatřicetiletý záložník totiž prohlásil, že o prodloužení smlouvy bude s klubem jednat až ve chvíli, kdy si Juventus zajistí postup do Ligy mistrů. Klub je pět kol před koncem na třetím místě, které zaručuje pouze předkolo, a na druhou příčku zajišťující přímý postup do základní skupiny prestižní soutěže ztrácí sedm bodů. "Pavlova smlouva je pouze formalita. Z Turína rozhodně neodejde, to by mě hodně překvapilo. Víte, když vám je přes třicet, tak je strašně těžké pověsit kopačky na hřebík, protože si hraní mnohem víc vážíte," citovaly Ranieriho oficiální internetové stránky klubu.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud