19. dubna 2008 • 00:00

Zlín doma opět neskóroval

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi dnes opět potvrdili zlepšené výsledky a připsali si třetí výhru za sebou. Domácí doplatili na střeleckou nemohoucnost, vítěznou branku hostů vstřelil střídající Táborský.



Hlavička střídajícího útočníka Táborského v 72. minutě zajistila fotbalistům Mladé Boleslavi ve Zlíně jednobrankové vítězství v dnešním souboji sousedů v tabulce. Boleslav se hodinu úspěšně bránila neplodnému tlaku Zlína a ten už ve třetím domácím zápase za sebou nevstřelil gól. Domácí trenér Pavel Hoftych vsadil na ofenzivně laděnou sestavu, takže na hrotu útoku se objevil společně se Žůrkem uzdravený Pacanda. Poprvé zahrozil už ve 4. minutě Žůrek, ale trefil pouze boční síť. O pět minut později mířila hlavička Vyskočila pouze do náruče brankáře Millera a vzápětí Pacanda rovněž hlavou přestřelil. Úvodní desetiminutovkou ale výčet šancí na dlouhou dobu skončil. Na měkkém trávníku po předzápasovém vydatném dešti se hrálo většinou ve středu hřiště. Boleslav se snažila rovněž o ofenzivní styl, náznaky akcí ale končily na nepřesné přihrávce. Navíc zlínská obranná čtveřice hrála kompaktně a bezchybně, hosté se za celý první poločas nedostali k přímé střele na branku. Ani Zlín ale v koncovce nevynikal přesností. Pouze šest minut před přestávkou vystrašil Musil brankáře Millera technickou střelou, která trefila z vnější strany tyčku. Hned po změně stran se dostal do první vážnější šance boleslavský Řezníček, hrozbu ale odvrátil pádem pod nohy brankář Kořínek. Vzápětí se na druhé straně kličkami mezi zadáky soupeře dostal do šance Žůrek, jeho střelu z úhlu stačil Miller vytáhnout nad břevno. Po hodině hry se začali osmělovat boleslavští fotbalisté k častějšímu útočení. Tvrdá rána obránce Kaliny těsně minula zlínskou branku a po Poláčkově centru z levé strany Řezníček trefil břevno. Tlak se podařilo zužitkovat až střídajícímu Táborskému, jenž po dvanácti minutách pobytu na trávníku poslal hlavou míč po centru obránce Kaliny do sítě. Zlín se ještě pokusil v závěru o vyrovnání. Brankář Miller ale stačil krýt střelu obránce Elšíka z bezprostřední blízkosti i tvrdou přízemní střelu Zúbka v poslední minutě zápasu.


FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:0) Branky: 72. Táborský. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Novák. ŽK: Vyskočil - Táborský, Rolko, Miller. Diváci: 2938. Zlín: Kořínek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Elšík - Musil (65. Kraus), Vrtělka (83. Zúbek), Šmahaj, Vyskočil - Pacanda (65. McQuilkin), Žůrek. Trenér: Hoftych. Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina - Kysela (88. Sedláček), Rajnoch, Hodúr (74. Opiela), Poláček - Řezníček, Mendy (60. Táborský). Trenér: Stanner.
Hlasy po utkání: Jarním problémem fotbalistů Zlína je špatná koncovka v domácích zápasech. V minulém kole v Jablonci vyhrál Zlín vysoko 3:0, na svém stadionu na Letné ale vyšli domácí střelci naprázdno proti Slavii Praha, Žižkovu a dnes i proti Mladé Boleslavi. Už 289 minut čekají diváci ve Zlíně na branku v soupeřově síti. "V žádném případě jsme si dnes nezasloužili prohrát. Soupeře jsme přestříleli, vypracovali si dost příležitostí," posteskl si po zápase zklamaný trenér Zlína Pavel Hoftych, podle nějž bylo v rozhodující, kdo vstřelí branku. "Zbožínek měl dvě šance po střelách hlavou. V domácích zápasech s kvalitními soupeři nám chybí hráčská kvalita k tvořivému fotbalu. Jakmile musíme sáhnout do sestavy a zařadíme mladé hráče, tak je to s naší hrou složitější," dodal Hoftych, jenž musel improvizovat v sestavě, neboť na po ranním tréninku měl problémy Zúbek, který naskočil do sestavy až v závěru. "Jeho kvalita nám chyběla," podotkl Hoftych. Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner po zápase přiznal, že jeho tým zaskočil v prvním poločase protivníka pochodovým fotbalem. "Touto taktikou jsme Zlín uspali. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb a dostali se už do šancí. Řezníček nastřelil břevno a zanedlouho po Poláčkově centru vstřelil Táborský vítěznou branku. Na hřiště šel s pochopitelně s cílem vstřelit gól," dodal Stanner. Obranná taktika Mladé Boleslavi v prvním poločase zlínské fotbalisty zaskočila. "Soupeř se takřka nevytáhl, útočili jsme stále do přehuštěného prostoru. Čekali jsme od Mladé Boleslavi útočnější pojetí. Proti takové taktice se hraje velmi obtížně," poznamenal útočník Zlína Libor Žůrek, podle nějž ale na týmu v žádném případě neleží psychická tíha pod dojmem neúspěšné střelecké bilance na vlastním trávníku.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud