20. dubna 2008 • 00:00

Policie našla u fandů Brna i výbušniny

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba 150 fanoušků brněnského prvoligového mužstva zkontrolovala dnes policie na cestě k utkání s domácími Bohemians 1905.



Zhruba 150 fanoušků brněnského prvoligového mužstva zkontrolovala dnes policie na cestě k utkání s domácími Bohemians 1905. Autobusy a auta s fanoušky zastavili policisté na kraji Prahy, u některých příznivců Brna našli podomácku vyrobené výbušniny, dýmovnice a další předměty, které by mohly sloužit při případných potyčkách. Část brněnských fanoušků se vrací zpět, další skupina pokračovala na stadion a zbývající policisté nadále kontrolují. ČTK o tom informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Fanouškům, u nichž policisté našli výbušniny a dýmovnice, hrozí obvinění z nedovoleného ozbrojování, nebo obecného ohrožení. Policie podle Miklíkové měla informace o tom, že by v souvislosti s utkáním mohlo dojít ke střetům fanoušků. Podle Miklíkové dnes zastavili policisté fanoušky v Praze - Hájích. Příznivci Brna cestovali ve dvou autobusech, jednom mikrobusu a sedmi osobních autech. Po tvrdším postupu vůči fotbalovým chuligánům obecně v posledních týdnech volají veřejnost, média i politici. Diskuzi o nedostatečné bezpečnosti na stadionech vyvolala série několika jarních prvoligových zápasů a především derby Slavia - Sparta. Při něm vandalové zničili přes 500 sedaček a způsobili škodu za více než půl milionu korun. Při policejním zásahu na stadionu bylo zraněno 16 lidí a policie zadržela 26 osob. Ve čtvrtek se fotbaloví funkcionáři shodli s předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem, že k zajištění vyšší bezpečnosti na stadionech bude nezbytné upravit zákony a jejich prostřednictvím zajistit, aby výtržníci byli nejen odhaleni, ale také bez větších prodlev odsouzeni. Vlček oznámil, že fotbalový svaz má do konce května předložit návrhy těchto úprav. Pak se jimi budou zabývat poslanci a pokud bude nalezena shoda, mohly by změny vstoupit v platnost ještě do konce letošního roku. Výsledek: Bohemians 1905 - 1. FC Brno 3:1 (2:1) Branky: 28. a 44. Kotyza, 59. Bartek - 14. Švejnoha. Rozhodčí: Jílek - Filgas, Galo. ŽK: Rada, Rezek, Morávek - Švejnoha. Diváci: 7228. Sestavy: Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Nikl, Šmarda - Kotyza (70. Moravec), Lukáš, Morávek, Bartek - Ordoš (77. Škoda), Rezek (85. Slezák). Trenér: Zach. Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Pavlík, Siegl - Baláž (61. Wagner), Večeřa, Střeštík, Kubáň (88. Hanák)- Besta, Došek (68. Simr). Trenér: Uličný.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud