13. června 2008 • 09:45

Abramovič nesmí do šatny Chelsea

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér portugalské fotbalové reprezentace Luiz Felipe Scolari byl jmenován koučem londýnské Chelsea teprve před dvěma dny, přesto už může slavit velké vítězství.



Devětapadesátiletý Brazilec podle britských médií úspěšně zakázal majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi chodit za hráči do šatny.


Zákaz se však nevztahuje jen na ruského miliardáře, ale také na další členy vedení kluby. List Daily Express napsal, že to byla hlavní podmínka Scolariho příchodu do klubu.

Abramovičovy návštěvy v šatně byly za Scolariho předchůdců José Mourinha a Avrama Granta běžné. Ruský boháč také často ovlivňoval sportovní rozhodnutí v klubu, což kouč brazilských mistrů světa z roku 2002 striktně odmítl.

Scolari se k Chelsea, za kterou chytá gólman Petr Čech, připojí po mistrovství Evropy, kde si už s Portugalskem zajistil v předstihu po výhře 3:1 nad českými fotbalisty postup ze skupiny A do čtvrtfinále.

S klubem podle listu podepsal čtyřletou smlouvu, která mu prý vynese 24 milionů liber (asi 731 milionů korun).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud