Pavel Janega
15. června 2008 • 08:26

Scolariho zlákaly do Chelsea peníze

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč fotbalistů Chelsea Luiz Felipe Scolari poprvé před novináři promluvil o svém budoucím angažmá v Anglii, kam ho prý zlákal luxusní plat.



Bývalý trenér brazilské reprezentace se rozhodl přesunout 1. července na stadion Stamford Bridge kvůli dvěma zásadním faktorům:

1) Nová sportovní výzva
2) Velmi tučná výplatní páska

"Nemůžu ani jeden bod popřít. Pět a půl let na lavičce Portugalska je můj osobní rekord. Navíc je to finančně dobrá změna," uvedl Scolari.

Nynější portugalský kouč však média upozornil, aby za jeho rozhodnutím neviděla chamtivost. 59letý trenér by se pouze rád zajistil před penzí.

"Vůbec to není o tom, že by Portugalský svaz nenabídl dostatečně odpovídající částku. Už nejsem mladý. Nechci trénovat do sedmdesáti. Chtěl bych skončit za čtyři nebo pět let, takže peníze hrály v mém rozhodnutí důležitou roli," vysvětlil Scolari.

Během své trenérské kariéry zaznamenal řadu úspěchů, především pak na reprezentační scéně. S Brazílií v roce 2002 oslavil zisk titulu pro mistra světa. O dva roky později dostal Portugalsko do finále EURO a letos je opět považováno za velkého favorita turnaje. Na klubové úrovni získal v Brazílii devět trofejí.

Nikdy ovšem nevedl evropský klub, přesto všechny vyjmenované úspěchy naznačují jeho velký potenciál. "Myslím, že jsem dobrý trenér, relativně dobrý," uvedl před nedělním utkáním se Švýcarskem. "Výsledky týmů, které jsem vedl, mluví za všechno. Navíc kluby jsem trénoval dlouhých 20 let, takže se nové práce nebojím. Strach nemám ani o angličtinu. S hráči jsem se vždycky domluvil anglicky, portugalsky, německy nebo italsky. Fotbal je jedna velká řeč," myslí si Scolari.

Na závěr tiskovky novináře požádal, aby se ho na věci související s Chelsea do konce šampionátu nevyptávali. Chce se totiž plně soustředit na své poslední zápasy u portugalského národního týmu, s nímž si středeční výhrou nad Českem (3:1) zajistil postup do čtvrtfinále.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud