Jiří Fejgl
2. ledna 2009 • 04:59

Proč odešel Košťál z českého fotbalu?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let a dost! Vlastimil Košťál mizí. Nejmocnější muž českého fotbalu poslední dekády se stahuje z velkého divadla, kde býval hercem v hlavní roli. Co ho k tomu vede? Finanční situace sportu a také to, že Frontman, jak se kdysi sám nazval, začínal hrát jen štěky…



ZTRÁTA POZICE
Neprosadil svého kandidáta na reprezentačního trenéra. Jeho Jozef Chovanec prohrál s Petrem Radou. To byla těžká rána… Při volbě se proti Košťálovi postavili jeho věrní. Po ní zůstal prakticky sám. Jeho pozice se otřásla, a to on nesnáší. Za nejmocnějšího muže fotbalu je nyní považován teplický ředitel František Hrdlička.

NEÚSPĚCHY
„Mně ten balon nevypadl z ruky,“ řekl Košťál po loňském EURO. Reprezentace na něm neuspěla a on hodil vinu na gólmana Čecha, jenž chyboval na konci klíčového duelu s Tureckem. Byl to už druhý velký turnaj v řadě, kde národní tým zkrachoval. A to Košťála, tehdy reprezentačního manažera, nebaví. Miluje totiž triumfy.

ČTĚTE TAKÉ:
Košťál se ve fotbale angažoval téměř deset let >>
Košťál odstoupil ze všech funkcí! >>
Košťál: Rada? To je nižší kvalita >>


NÁRODNÍ STADION
Další ztráta. Projekt Národního fotbalového stadionu se zadrhl. Tady měl přitom Košťál vydělat velké peníze. Vždyť návrh stavby zpracovávala firma jeho bratra, Košťál navíc prosazoval postavení stánku na Letné, kde spoluvlastní pozemky.

KRIZE
Sport čekají krušné časy. Bude se šetřit. „Pro Košťála je přitom fotbal jen byznys,“ říká jeho hlavní sok Jiří Kubíček, šéf Olomouce. Z menšího balíku peněz, které teď do fotbalu podle všeho půjdou, by pro Košťála zbylo zase méně. Reality, jimiž se bude zabývat, jsou výnosnější.

KLID
Frontman sice zbožňuje pozornost, ale už si zřejmě řekl, že všeho bylo dost. Navíc v poslední době bylo jeho počínání vesměs vnímáno velmi negativně. Proto se stáhne do ústraní.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud