7. prosince 2009 • 19:39

Messi a Ronaldo se utkají i o fotbalistu roku FIFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším světovým fotbalistou roku 2009 podle ankety FIFA se stal jeden z pětice Cristiano Ronaldo, Andrés Iniesta, Kaká, Lionel Messi a Xavi.



Pětici kandidátů z původní třiadvacetičlenné nominace dnes na základě hlasování reprezentačních kapitánů a trenérů oznámila světová federace, která vítěze vyhlásí na galavečeru v Curychu 21. prosince.

Celou pětici hvězd dodaly dva tradiční španělské velkokluby Real Madrid a Barcelona, přičemž většinu mají zástupci katalánského vítěze Ligy mistrů.

V jejich čele je největší favorit na zisk trofeje Messi z Argentiny, jenž už minulý týden získal jiné prestižní ocenění Zlatý míč. Barcelonské trio doplňují španělští reprezentanti Xavi a Iniesta.

Real Madrid reprezentují poslední dva vítězové ankety FIFA, kteří do Španělska přišli před touto sezonou. Držitel ceny z roku 2007, Brazilec Kaká, hrál na jaře ještě za AC Milán, loňský vítěz Cristiano Ronaldo z Portugalska působil v Manchesteru United.

V nabídce kandidátů pro hlasování, kterou FIFA zveřejnila na konci října, nebyl druhým rokem po sobě žádný český fotbalista.

O čtvrtou cenu nejlepší fotbalistky světa za sebou se bude ucházet Brazilka Marta, spolu s ní jsou ve zúženém seznamu krajanka Cristiane, Angličanka Kelly Smithová a Němky Inka Gringsová a Birgit Prinzová.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud