18. prosince 2009 • 13:01

V silvestrovském derby se poprvé představí Šmicer

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový rok bude mít i letos tradiční zakončení. Nejprve se 26. prosince v hale v Edenu uskuteční turnaj internacionálů a v poslední den roku se utkají někdejší opory Sparty a Slavie ve 24. silvestrovské derby, v němž se poprvé představí Vladimír Šmicer, který na podzim ukončil kariéru.



Halového turnaje se zúčastní mužstva Slavie, Sparty, Bohemians, Dukly, tým Nike, Prešova, Brna a Plzně. "Považujeme to za takové setkání legend československého fotbalu," řekl na dnešní tiskové konferenci Václav Čičatka z pořadatelské agentury NIO Sport. Turnaj na Štěpána začne v 10:00, finále se bude hrát od 17:30. V každém týmu mohou nastoupit dva hráči od 35 do 40 let, ostatním musí být přes 40 let.

Prvenství obhajuje tým Nike, v jehož barvách se představí i reprezentační kouč Michal Bílek, předseda fotbalového svazu Ivan Hašek, Jan Stejskal, Přemysl Bičovský, Horst Siegl a Jan Suchopárek. Novou tváří ve slávistické sestavě bude Šmicer. "Chodil jsem se občas podívat a mělo to vždy velmi dobou úroveň. Bylo to hodně vyhecované a líbí se mi především atmosféra. Plná hala a padá hodně gólů, to k fotbalu patří," řekl manažer české reprezentace.

V silvestrovském derby se na umělé trávě v Edenu uskuteční nejprve souboj veteránů nad 50 let a poté hlavní utkání hráčů starších 35 let. Zatím má jasně lepší bilanci Slavia, která slavila výhru šestnáctkrát a jen čtyřikrát odešla poražena. V kategorii veteránů nad padesát let je bilance vyrovnaná 2-2-2. Veteráni hrají od 10:00, hlavní zápas začne v 11:00. Hráči uctí minutou ticha slávistické legendy Františka Veselého, který v říjnu zemřel.

Domácí nasadí Jiřího Jeslínka, Pavla Řeháka, Ivo Knoflíčka, z mladší generace přislíbili účast Luboš Kozel, Ivo Ulich, Pavel Kuka a poprvé nastoupí Šmicer. I Sparta vsadí na zvučná jména. Hrát mají Horst Siegl, Petr Vrabec, nynější asistent kouče Karla Jarolíma ve Slavii, Jiří Novotný, Josef Němec, Jan Berger či Roman Vonášek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud