31. prosince 2009 • 11:52

Silvestrovské derby vítěze nepoznalo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční silvestrovská fotbalová tečka za minulým rokem mezi fotbalovými internacionály Sparty a Slavie skončila dvěma remízami 4:4. V duelu nad 50 let dotahovali skóre z 2:4 slávisté, v prestižnějším zápasu určeném pro hráče nad 35 let dokázali sparťané v závěru dotáhnout tříbrankovou ztrátu za stavu 1:4.



Sparta vyrazila na Silvestra v tradiční sestavě, tedy i bez Ivana Haška a Michala Bílka, kteří se omluvili, neobvykle chyběl také Jozef Chovanec, naopak do mladší kategorie zamířil i dvaapadesátiletý František Straka.

Favoritem byli slávisté, za které nastoupili premiérově i Vladimír Šmicer a Ivo Ulich, navíc měli k dispozici mnohem početnější hráčský kádr, i když nedorazil k překvapení spoluhráčů slávistický kouč Karel Jarolím.

Utkání se hrálo ve svižném tempu, omlazení a zvyšující se rivalita se na hře projevila. Slávista Pavel Řehák tradičně rozdával rány, ale také zklamal, když neproměnil penaltu.

Silvestrovský přípitek Horsta Siegla s Vladimírem Šmicrem
Silvestrovský přípitek Horsta Siegla s Vladimírem Šmicrem

Slavia v utkání stále vedla, v druhém poločase dokonce už 4:1, ale dvě branky soupeře závěr zdramatizovaly a Sparta nakonec zvýšenou bojovností dokázala vyrovnat. Skvělé momenty předváděli především pilní dvougóloví střelci - na straně sešívaných Pavel Kuka, na druhé zase Zdeněk Svoboda a Josef Němec, jenž vstřelil gól dokonce efektní patičkou.

"Je to škoda, prospali jsme závěr, skoro jsme to měli v kapse. Jenže soupeř zabojoval a dokázal vyrovnat," litoval závěrečného kolapsu slávistický kapitán Kuka, zatímco Svoboda bral výsledek s nadhledem. "Hlavní je, že jsme se mohli znovu ve zdraví sejít, i když ta kila navíc už nás někdy zlobí," řekl sparťanský záložník.

Luboš Kozel (s číslem 12) přihrává Pavlu Kukovi a Slavia se bude radovat z góluFoto Jaroslav Legner SPORT


V souboji nad 50 let nebylo tak podstatné tempo, ale o to více fotbalových okamžiků bylo k vidění. Především sparťan Jan Berger si první start mezi veterány užíval, ale v koncovce se ukázali především tradiční kanonýři - Petr Slaný neúnavně pálil a Miloslav Denk dvěma góly prokázal, že na Slavii vždy uměl prodat své střelecké vlohy.

Celá akce tradičně vydělala také na charitu - Dětský domov v Nymburce a Centrum zdraví u Bílého lva obdrželo dohromady 75 tisíc korun.

Nad 35 let (bilance po utkání 16-4-4).

Slavia - Sparta 4:4 (1:1)
Branky: 24. a 33. Kuka, 9. Jindráček, 41. Janoušek - 14. a 35. Josef Němec, 35. a 37. Z. Svoboda. Rozhodčí: Zvonič - Vodička, Benát.

Slavia: Klíma - Medynský, Ondrejčík, Janů, Jeslínek, F. Veselý, Šmicer, Řehák, Kozel, Ulich, Luděk Zelenka, Kuka, Janoušek, Jindráček. Manažer: Mareš.

Sparta: Sova - Vrabec, Novotný, Straka, Horňák, Z. Svoboda, Baranek, Josef Němec, Siegl, Kočí, Černý. Manažer: Bartoň.

Nad 50 let (bilance po utkání 2-3-2):

Sparta - Slavia 4:4 (2:2)
Branky: 1. a 28. Denk, 13. Mlejnek, 35. J. Jarolím - 5. Čáp, 14. Hrdlička, 35. Lubas, 36. Beránek. Rozhodčí: Krondl - Vodička, Benát.

Sparta: Trněný - Kotek, Mlejnek, Vojta, Caudr, Denk, Raška, Berger, J. Jarolím, Pešice.

Slavia: Šimurka - Mareš, Beránek, Čičatka, Lubas, Hrdlička, Šimůnek, Peclinovský, Jebavý, P. Herda, Knoflíček, Čáp.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud