10. února 2010 • 22:13

Slavii vystřílela vítězství nová posila Ivanovski

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Brankou makedonské posily Mirka Ivanovského zvítězili fotbalisté Slavie Praha v přípravě v Las Palmas nad domácím týmem 1:0. Druhým soupeřem Pražanů na soustředění na Kanárských ostrovech bude ve čtvrtek tým Vecindario.



Proti druholigovému domácímu celku se trefil již v sedmé minutě Vlček, ale rozhodčí jeho gól pro ofsajd neuznal. Za čtvrt hodiny se rovněž předčasně radoval Šenkeřík, ani druhá branka ze stejného důvodu neplatila.

Slavia měla převahu, vytvořila si více šancí, ale v poslední minutě před přestávkou mohla inkasovat. Tvrdá střela Darina ale skončila na boční síti gólmana Vaniaka. Toho v druhém poločase nahradil slovenský reprezentant Senecký, kterého Slavia zkouší.

Jediná branka padla v 71. minutě, když Hlouškův rohový kop vrátil u zadní tyče hlavou Trubila a nejlépe se zorientoval Ivanovski. Vyrovnat mohl dvě minuty před koncem Márquez, jenž se ocitl sám před Seneckým, ale se střelou otálel a Hubáček mu míč sebral.

"Se soupeřem z druhé španělské ligy to pro nás byla slušná prověrka," řekl pro webové stránky klubu trenér Karel Jarolím. "Poprvé jsme hráli na přírodní trávě, nedostali jsme branku, i když jsme museli řešit několik obtížných situací. Z obrany navíc vypadl Kopic, takže jsme museli malinko improvizovat. Obránce hrál Trubila, se kterým počítáme spíše do zálohy," poznamenal slávistický kouč.

Vyzdvihl i výkon brankáře Seneckého. "Že je to kvalitní gólman, jsme věděli už dříve, zajímali jsme se o něj ještě předtím, než odešel do Turecka. V dnešním zápasu působil velmi jistým dojmem," dodal Jarolím.

Slavia Praha - Las Palmas 1:0 (0:0)
Branka: 71. Ivanovski.

Sestava Slavie: Vaniak (46. Senecký) - Krajčík, Lafrance (90. Mikula), Hubáček, Trubila - Grajciar (75. Duranski), Trapp (46. Vaněk), Janda (46. Ragued), Hloušek - Šenkeřík (46. Ivanovski), Vlček (46. Kysela).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud