30. dubna 2010 • 13:21

Capello je nejbohatším koučem na Ostrovech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Fabio Capello vede nejen anglickou reprezentaci, ale také pořadí nejbohatších koučů v britském a irském fotbale. Podle listu The Sunday Times se jmění třiašedesátiletého Itala pohybuje kolem 34 milionů liber (asi 998 milionů korun).



Capello je také nejlépe placeným trenérem v historii anglického národního týmu. Bývalý kouč AC Milán, AS Řím, Juventusu a Realu Madrid si podle čtyřleté smlouvy přijde na 6,5 milionu liber ročně.

Na druhém místě se s 30 miliony umístil bývalý záložník Manchesteru United a v současnosti lodivod druholigového Ipswiche Roy Keane. Třetí je jeho někdejší trenér Alex Ferguson s 24 miliony liber.

Do elitní desítky se vešlo hned pět Italů. Vedle Capella je na čtvrtém místě Carlo Ancelotti z Chelsea (21 milionů), za ním je trenér irské reprezentace Giovanni Trapattoni (18 milionů).

Osmá pozice poté patří Robertu Mancinimu z Manchesteru City (13 milionů) a na dělené desáté příčce je s deseti miliony Gianfranco Zola z West Hamu.

Pořadí kompletují kouč Arsenalu Arséne Wenger (17 milionů) na šesté příčce, za nímž je bývalý ředitel Notts County ze čtvrté ligy Sven-Göran Eriksson (16 milionů).

Devátá pozice patří Rafaelu Benítezovi z Liverpoolu (11 milionů).O desáté místo se s majetkem v hodnotě deseti milionů liber dělí Steve Bruce ze Sunderlandu, bývalý trenér Manchesteru City Mark Hughes, Martin O'Neill z Aston Villy a kouč rezervy Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud