29. července 2010 • 08:42

Manchester v exhibici přestřílel hvězdy z MLS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United si zpestřili přípravu na novou sezonu exhibičním zápasem s výběrem hvězd zámořské MLS, který porazili jasně 5:2. Hlavní zásluhu na tom měl mladý útočník Federico Macheda, který se trefil dvakrát hned v úvodu zápasu.



Při své premiéře v dresu Manchesteru se prosadil i mexický talent Javier Hernández.

Manchester si tak ve středu spravil chuť po překvapivé porážce od Kansasu City, proti kterému se jen těžko prosazoval. Tentokrát však nastoupil s mnohem větší ofenzivní chutí a již po 24 vteřinách se radoval z gólu, poté co Macheda využil chyby v soupeřově rozehrávce a sám před brankářem nezaváhal.

O 11 minut později se navíc Macheda prosadil po rohovém kopu. Zkušený Brian Ching sice po změně stran rovněž hlavou snížil, ale Manchester nadále dominoval a mladíci Gibson s Cleverleyem definitivně rozhodli. V závěru ještě zvýšil Hernández, když podobně jako na mistrovství světa unikl ofsajdové pasti a přeloboval brankáře.

Výběr hvězd MLS dosud prohrál jediné z předchozích šesti utkání proti evropským klubům, mimo jiné porazil Chelsea. Tentokrát však na favorita neměl, a tak v poslední minutě alespoň snížil na konečných 2:5 po brance De Rosaria.

Manchester na svém turné po Americe ještě v pátek změří síly s mexickou Guadalajarou. Následně se vrátí do Anglie, kde se bude připravovat na start sezony, která mu začne 16. srpna zápasem s Newcastlem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud