20. srpna 2010 • 04:59

Alibistická Sparta řekla na klobásy: No comment

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alibismus, alibismus, alibismus. Tohle heslo asi se vším všudy ctí fotbalová Sparta, která tak škaredě pohořela v prvním utkání předkola Ligy mistrů s Žilinou. Alibisticky se její trenér Jozef Chovanec vyjadřoval po úterní prohře, stejně se chovali i kluboví funkcionáři poté, co se v tisku objevila středeční fotka sparťanských fotbalistů, kterak se cpou klobásami. Klub k téhle ukázce neprofesionalismu včera vzkázal jediné: „No comment.“



Sparťanští hráči se chovají jak truhlíci a nezodpovědným chováním v zápase s Poznaní vyfasují karty, kvůli kterým klub s nejvyšší pravděpodobností nepostoupí do Ligy mistrů. Trest? Projde jim to.

Sparta v prvním utkání proti Žilině doma na Letné předvede nejhanebnější výkon za poslední roky, podlehne 0:2 a ještě uznává, že výprask mohl být daleko horší. Trest? Projde jí to. „Nic velkolepého jsme nečekali,“ praví smířlivě její kouč a generální sportovní manažer Jozef Chovanec.

Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami. Muž v šedivé mikině jim pro ně chodil. Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami. Muž v šedivé mikině jim pro ně chodil.Foto čtenář Blesk.cz

Sparťanští mazáci řvou na své spoluhráče Hohenedera s Pamičem při zápase s Žilinou tak nevybíravě, že si o špatné partě v týmu povídají ráno i babičky ve frontě na salám. Trest? Projde to. „Zkušení hráči to nemyslí zle,“ brání hlasité veterány Chovanec.

Myslíte si, že víc alibistická Sparta už být ani nemůže? Kdepak, další gesto ve stylu „hlavně nikoho neurazit, nikoho si nenaštvat“ předvedla včera večer. To když se v médiích objevily fotky obránců Ericha Brabce a Jiřího Kladrubského, jak se po debaklu s Žilinou ládují klobásami.

V přeboru se něco takového stát může, ligové opory by ale měly držet přísnější životosprávu. A klobásy do jejich jídelníčku v téhle fázi sezony skutečně nepatří. Kdo ale od Sparty čekal, že se podle toho ke dvěma jedlíkům také postaví, ten musel být zklamaný.

Klubová reakce byla strohá. Omezila se vlastně na dvě zprofanovaná slova: „No comment.“ Jistě, nejde o nic jiného než o další sparťanský alibismus.

Brabec s Kladrubským si pošmákli ve středu na zápase divize A Benešov – Strakonice, kam se vypravili podívat na výkon svého kamaráda Martina Vozábala. Sedli si na zastrčenější tribunu a každý z nich postupně poslal svého známého pro dvě klobásy. Jednu na první poločas, další na druhý.

Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami.
Jiří Kladrubský a Erich Brabec se při zápase divize A ládují klobásami.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud