30. září 2010 • 22:26

Expert Frýdek: Sparťané se vykašlali na bránění

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli jasným outsiderem. Po poločase však fotbalisté Sparty začali myslet na body. Na půdě CSKA Moskva drželi bezbrankovou remízu a naději, že utkání dohrají s velice příznivým výsledkem. Pak ale nastal chaos a tři branky v jejich síti. „Sparťané dělali hloupé chyby,“ komentoval zápas Martin Frýdek.



Blažek po utkání litoval zbytečných gólůFoto Barbora Reichová (Sport)

Sparta začala překvapivě odvážně. Nebojácně. Dokonce si vypracovala solidní šance.

„Přes sedmdesát minut hrála kvalitní a aktivní fotbal,“ přikyvoval trenér František Komňacký, který společně s Martinem Frýdkem komentoval utkání v online přenosu na iSport.cz »

Ovšem pak se sparťané dopustili jedné chyby. Inkasovali. A byl konec.

„CSKA vytěžilo z minima maximum. Rozhodly hloupé chyby, které sparťané udělali,“ poznamenal Frýdek.

„Výsledek 0:3 je dost vysoký a hlavně krutý. Zlomovým momentem byla jednoznačně taktická chyba při bránění rohu před první brankou,“ řekl Komňacký.



Ten viní z obdrženého gólu především Juraje Kucku, jenž neuhlídal útočícího hráče. „A nebyl sám. Další sok utekl Wilfriedovi. Nesplnili úkol a nabídli soupeři možnost skórovat,“ doplnil kouč Jablonce.

„Oba prostě neobsadili své hráče a úplně se na ně vykašlali. Obrovská chyba,“ kroutil hlavou Frýdek.

Zklamaní fotbalisté Sparty.Foto Barbora Reichová SPORT

Po prvním gólu se hra letenského celku totálně rozsypala. A inkasovala další dvě branky.

„Už se zkrátka vezla. Útočit na hřišti CSKA – to je smrt. Takhle nemůže hrát žádné mužstvo v Evropské lize, natož Sparta, která nebyla favoritem,“ podotkl Komňacký.

„Je škoda, že si Sparta nechala dát tolik gólů, hráči konec absolutně vypustili. Tohle je může v konečném součtu tabulky hodně mrzet,“ varoval Frýdek.

Komňacký upozornil také na fakt, že sparťané se utkali s mužstvem, na které v tuzemské lize nikdy nenarazí. Jednoduše řečeno: česká liga není ta Evropská.

„Bylo to vidět u druhé a třetí branky. Brabec se prostě v naší soutěži s tak rychlým hráčem nesetká. S nikým takovým, kdo by ho přinutil zpanikařit a zahrát rukou. U nás by to v pohodě uhrál,“ myslí si Komňacký. „Každopádně ta ruka byla zbytečná,“ dodal Frýdek.


Letenští nedoplatili jen na chybu před první inkasovanou brankou, ale rovněž na zahozené šance. Zejména Kadlec hned v úvodu fatálně selhal.

„Měl si poradit lépe. Mohl si to klidně zastavit a zeptat se, jak se říká, kam to chceš. Přeci jenom v něm všichni vidíme budoucího vynikajícího zakončovatele. Jenže on zaváhal. Míč netrefil. Těžko říct, jestli u tak mladého hráče sehrála roli psychika,“ polemizoval Komňacký.

Že by se sparťanským talentem zamávala pozvánka do reprezentačního áčka, to asistent trenéra národního týmu striktně odmítl.

„To je věc, kterou čekal, a měl několik dní na to, aby se s ní sžil. Takový zápas přebije všechno, co bude zítra, pozítří nebo za čtrnáct dní,“ uvedl.

Podle Komňackého výsledek 0:3 může po nedávném zaváhání s Mladou Boleslaví opět otřást se sebevědomím Sparty, kterou už v pondělí čeká zápas o druhé místo v Olomouci.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

V první půli zlikvidoval Blažek několik nebezpečných šancí, na konci však třikrát inkasoval
V první půli zlikvidoval Blažek několik nebezpečných šancí, na konci však třikrát inkasoval

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud