Jonáš Bartoš
6. listopadu 2010 • 14:18

Ať pískají slávisté na bafuňáře, ne na hráče!

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Tomáš Pekhart. Hráč, který pro Slavii dýchal, klubu odevzdával všechno. Ano, teď střílí góly za Jablonec. Ale aby mu slávistický kotel nadával do hovad, si rozhodně nezaslouží. Fanoušci v Edenu by spíš měli spílat klubovému vedení. To z klubu vyštvalo nadějné odchovance a přivedlo ho do největší krize novodobé historie.



"Jsem rád, že už ve Slavii nejsem." Tahle věta jabloneckého útočníka leckterého slávistu pořádně namíchla. Kvůli ní a kvůli tomu, že si dovolil oslavit vlastní gól, Pekhart celý páteční zápas v Edenu poslouchal nadávky a výhrůžky.

Sám se pak bál opustit stadion, aby mu edenští "příznivci" něco neudělali. Během zápasu mu totiž mimo jiné vzkazovali, že si na něj po utkání počkají a dají mu co proto.

„Vůbec to nechápu. Vyrostl jsem tady, nikomu jsem nic neudělal, nerozumím tomu a je mi to líto. Řvou na mě, že jsem debil. Že jsem dal dva góly v obou zápasech, co jsem tady hrál za Jablonec? Vždyť je to moje práce, jsem útočník, dávat góly musím,“ říkal viditelně zklamaný Pekhart.

Příznivci v Edenu si sprosté hulákání na talentovaného útočníka měli odpustit. Hodně rychle totiž zapomněli na to, že Pekhart (a mnozí další) ze Slavie neodešel dobrovolně.

Tomáš Pekhart slaví svojí přesnou trefu. Tomáš Pekhart slaví svojí přesnou trefu.Foto ČTK

Útočník, který nyní válí v Jablonci, totiž mohl bez problémů doteď střílet góly v červenovílém dresu. Stačilo, aby o něj klub projevil sebemenší zájem, když mu letos v lednu skončilo hostování z Tottenhamu.

Jenže v té době se Pekhart teprve rozehrával po dlouhém zranění nohy, kvůli kterému půl roku nehrál. A kouč Jarolím ho s klidným srdcem přenechal konkurenci.

"Útočníků máme dost," říkal tehdy. Přesný obrázek toho, jak si v klubu váží vlastních odchovanců...

Proto Pekhart ze Slavie odešel. Nikoliv kvůli tomu, že by odmítl klub, kde ho vypiplali pro velký fotbal. Naopak nezastírá, že by se klidně do Edenu vrátil.

Jenže vrátil by se jedině do Slavie, kde uznávají vlastní hráče, platí jim včas a nehrozí vyhazovem. Zkrátka do Slavie, která ještě před dvěma lety šlapala jako dobře promazaná mašina a bála se jí celá liga. Protu Pekhart onu nešťastnou větu před utkáním pronesl.

Fanoušci by tedy spíš měli nadávat Rosenovi a spol. Ti přivedli Slavii téměř ke krachu a talentované hráče pustili do jiných týmů. Bučet na fotbalistu, který klubu vždy odevzdával vše, je hodně podpásová rána...

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud