15. listopadu 2010 • 19:16

Nedvěd pokřtil v Bratislavě knihu Marka Hamšíka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd dnes v Bratislavě pokřtil knihu o slovenském záložníkovi Marku Hamšíkovi. Publikaci s názvem "Nejmladší kapitán" pokřtil trávou z Neapole, kde třiadvacetiletý Hamšík hraje.



"Má všechno, aby udělal velkou kariéru. Je mnohem lepší, než jsem byl v jeho věku já," řekl Nedvěd. Majitel Zlatého míče z roku 2003 by proto jednou rád viděl Hamšíka v dresu Juventusu, kde se osmatřicetiletý někdejší záložník nedávno stal členem představenstva.

Hamšík si Nedvědovy účasti na křtu velmi cenil, protože bývalý hráč Sparty a Lazia Řím je pro něj velkým vzorem. "Pavel je neskutečný bojovník," prohlásil.Kniha, kterou napsal novinář a redaktor deníku Šport Ivor Lehoťan, zatím vyšla jen ve slovenštině.

Příští rok by se měla objevit i v italských knihkupectvích a to ve čtyřnásobném nákladu 20 tisíc kusů. "Myslím, že jsme nic nevynechali, napsal všechno a je tam i kapitola o mé přítelkyni," řekl Hamšík.

Kapitán slovenské reprezentace Hamšík byl loni vyhlášen nejlepším slovenským fotbalistou. V Neapoli hraje od roku 2007 a podle nové smlouvy by měl v klubu působit až do roku 2015. Zájem o něj kromě Juventusu už však projevila Chelsea a Manchester City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud