Jan Podroužek
7. prosince 2010 • 04:00

Anglie zrušila šéfům FIFA ubytování na olympiádě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Nezvolili jste nás, tak si shánějte bydlení sami!“ Celá Anglie je doslova uražená, že výkonný výbor FIFA nepředal pořádání fotbalového mistrovství světa v roce 2018 právě jí, ale ruským oligarchům v čele s premiérem Vladimirem Putinem.



A tak zatrpklí Angličané, kteří hostí příští letní olympijské hry v roce 2012, zrušili gratis ubytování pro členy výboru FIFA v luxusním londýnském hotelu.

S kandidaturou pomáhali David Beckham nebo ministerský předseda David Cameron. Přesto se Anglie bude muset na mistrovství světa 2018 probojovat přes kvalifikaci. FIFA přiřkla pořádání světového šampionátu poprvé v historii Rusku a Angličané to nemohou přenést před srdce.


„Nabídli jsme nejlepší projekt, ekonomické zhodnocení a zároveň mi i každý říkal, že jsme měli nejlepší prezentaci,“ stěžoval si šéf anglické kandidatury Andy Anson.

David Beckham s princem Williamem pořadatelství pro Anglii nezajistili David Beckham s princem Williamem pořadatelství pro Anglii nezajistiliFoto EPA


Albion to nese o to hůře, protože prý podle nich nehráli ruští konkurenti fér hru.

„Měli jsme slíbenou podporu od sedmi lidí z výboru z dvaadvaceti členů. Místo toho jsme dostali pouze dva hlasy, a to ještě ani jeden nebyl od někoho z těch sedmi,“ nechápal Anson.

A tak se Anglie rozhodla orgánu FIFA naplno mstít. Starosta Londýna Boris Johnson zrušil ubytování pro členy výkonného výboru. Ti tak budou muset za svůj pobyt během olympiády sahat do vlastních kapes.

Ubytování v  hotelu Dorchester vyjde na jednu noc na tisíc liber. Kdyby zde tedy chtěli fotbaloví funkcionáři přebývat, musel by každý odlehčit svému kontu minimálně o šestnáct tisíc liber (zrhuba 350 tisíc korun).

Nabídka luxusního ubytování byla prý jednou ze součástí anglické kampaně v boji o mundial v roce 2018. Takhle si ho ale Blatter a spol. určitě nezaslouží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud