30. ledna 2018 • 10:26

Horečka kolem Jágra! Benátky chtějí do Liberce, jinde je vyprodáno

Autor: ryp, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno směřuje k tomu, že Jaromíra Jágra čeká v sobotu prvoligová premiéra za Kladno. Soupeř? Benátky. Na tom se nic nemění. Jenom místo bude jiné. Pokud se opravdu potvrdí, že hokejová legenda oblékne dres Rytířů, zápas se pravděpodobně přesune do Liberce. Tygři o tom informovali na svém webu, zápas by začínal od 17:30. Podobně na tom jsou i ostatní blížící se soupeři Kladna, všichni hlásí obří zájem.



Na velký den se těší nejen fanoušci, ale i tábor soupeře. „Pro nás je to velká událost. Nic lepšího, než že budeme hrát proti Jardovi Jágrovi , nás nemohlo potkat. A myslím, že se na to těší i všichni diváci. Bude to svátek pro celý benátecký hokej,“ říká generální manažer prvoligového celku Bartoloměj Salanský, jehož klub má v této sezoně průměrnou návštěvnost 279 diváků...

Místo zimního stadionu pro 2 500 fanoušků by se celá show měla přesunout do moderní arény s kapacitou 7 250 míst. Na sekretariát v Benátkách už totiž od pondělního večera prší dotazy, kde a kdy je možné nakoupit vstupenky. Klubu bylo jasné, že by svoji kapacitu vyčerpal během pár hodin. „Chceme uspokojit všechny diváky, proto jsme se snažili zápas dostat do liberecké arény,“ dodal Salanský.

Přesunutí zápasu musí schválit i kladenský klub a rozhodnutí bude právě na Jágrovi, coby majiteli Rytířů. "Benátky požádaly náš klub, abychom souhlasili s přesunem zápasu do Liberce. My to budeme moci potvrdit až zítra a musí o tom rozhodnout sám Jaromír. Je to jeho rozhodnutí a my na něj s ním počkáme," řekl novinářům tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Po Benátkách bude na řadě mužstvo z Přerova a následuje pražská Slavia. „Eden se vyprodal přes noc," napsal si na svém soukromém twitterovém profilu tiskový mluvčí pražkého klubu Jakub Mezlík. Na spekulace ohledně možného přesunu mužstva na jeden zápas do O2 Areny, kde Slavia kdysi hrávala, je podle něj ještě příliš brzy.

Poslední venkovní zápas pak Kladno čeká na ledě současného lídra 1. ligy z Českých Budějovic. Zápasy Motoru mají vysokou návštěvnost běžně, na objednání lístků je ale pozdě už dnes. Je totiž vyprodáno.

25 let Jaromíra Jágra v NHL - od vlasatého zjevení po legendu, která bořila rekordy
Video se připravuje ...

Zbývající zápasy Kladna v základní části na hřištích soupeřů:

3. února - HC Benátky nad Jizerou

7. února - HC Zubr Přerov

14. února - HC Slavia Praha

21. února - HC Motor České Budějovice

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud