Zdeněk Janda
10. ledna 2019 • 14:05

Čekání na Jágra s Plekancem: kdy naskočí a kolik zápasů musí odehrát?

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rytíři Kladno vyhráli v Chance lize čtyři z posledních pěti zápasů a věří, že do play off vyrazí nejhůř z druhého místa, na kterém se právě v tabulce první ligy nachází. A už se také těší na další zápasy Tomáše Plekance, jenž zároveň válí za extraligovou Kometu. Na to, aby mohl naskočit do případné baráže za Rytíře, ale potřebuje odehrát 15 zápasů. Kdy se do hry zapojí Jaromír Jágr?



Klíčový útočník Plekanec se k týmu připojí před závěrečnou fází sezony. Za Rytíře odehrál pět zápasů (6 bodů – 4+2), a aby mohl naskočit do případné baráže, musí před ní (i v součtu s play off) odehrát celkem patnáct duelů. Rytířům do konce základní části zbývá přesně takový počet utkání. Ale v nejbližší době zůstane někdejší centr Montrealu zabydlený v kabině mistrovské Komety.

„Počítáme s tím, že do konce ledna bude v Brně. Ale není vyloučené, že během té doby i za nás odehraje některé zápasy. Především venkovní, když budeme na Moravě,“ uvedl včera Vít Heral, tiskový mluvčí Rytířů.

Sám útočník už dříve mluvil o tom, že prioritou je pro něj pomoct Kladnu vrátit se zpátky do extraligy. Na tom se nic nemění. Takže kvótu patnácti utkání před baráží by měl hravě splnit. Určitě neponechá nic náhodě.

Opět pouze ze střídačky sledoval zápas majitel Jaromír Jágr. Jeho zapojení je otázkou dnů, přesné datum z něj ale nedostanete. „Všechno má svůj čas. Chci být stoprocentně nachystaný, abych co nejvíc pomohl,“ opakuje 46letý legendární útočník.

„Dře, připravuje se. Chce být oporou hlavně v závěru sezony. Všichni věříme, že se i díky němu dostaneme zpátky do extraligy,“ dodává mluvčí Heral.

Na Jágra se na rozdíl od minulé sezony nevztahuje pravidlo, že musí před baráží odehrát za Rytíře patnáct zápasů. Protože v sezoně nenastoupil za jiný tým. Teoreticky tedy může zasáhnout až rovnou do bojů o všechno. Přesto se dá očekávat, že Jágr naskočí do hry ještě v základní části.

Cíl je zřejmý. Dotáhnout mateřský klub, který vlastní, zpátky mezi elitu. Loni se to přes baráž nepodařilo. Teď přichází další pokus. Spojení Plekanec - Jágr by mělo být hlavním trumfem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud