Michal Koštuřík
6. března 2024 • 20:55

Jihlavští fanoušci napadli střídačku Slavie! „Mstili“ drsný faul na juniora

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fuj! Ošklivý závěr měla druhá bitva předkola play off hokejové Chance ligy mezi Jihlavou a Slavií (7:2). Útočník hostů Tomáš Knotek (34) na konci snížil na 2:7 a vzápětí prasácky fauloval kolenem dvacetiletého Jonáše Jungwirtha. Jihlavského mladíka odvezli z ledu zdravotníci na nosítkách, nadaný junior se svíjel v těžkých bolestech.



Podle posledních zpráv však není Jonáš Jungwirth vážně zraněný, nohu si v šatně ledoval a pak odjel do nemocnice na podrobnější vyšetření. „Na ledě ten frmol kolem Jáchyma asi vypadal hůř, než to je,“ oddechl si Karel Nekvasil, asistent trenéra Viktora Ujčíka. 

Zkušený forvard Pražanů vyfasoval trest na 5+do konce utkání plus dvě minuty za potyčku se mstitelem Fabienem Kočím, ale to nebylo zdaleka všechno. Knotkův atak vyprovokoval na stadionu v Pelhřimově, kde je Dukla v azylu, jihlavské fandy k útoku na střídačku Slavie. Hráči hostů a trenéři uprchli v poslední minutě před rozlícenými diváky do kabiny a odmítali se vrátit dohrát duel.

Nakonec se část týmu zpátky na střídačce objevila a poražení obdrželi dvouminutový trest za pozdní nástup na led čili za zdržování hry. Zbylé vteřiny se dohrály. Respektive už se vlastně nic nedělo, domácí borci drželi puk na hokejkách a nechali doplynout čas do konečné sirény. Také situace v hledišti, kde bylo oficiálně 1104 fanoušků, se uklidnila. I tak bude mít tento zápas ještě dohru u disciplinární komise.

Mimochodem, ani jeden z trenérů Slavie se nedostavil na tiskovou konferenci. Vůli přijít údajně měli, ovšem z bezpečnostních důvodů jim to nebylo doporučeno. Kouč Aleš Totter promluvil jen pro klubový web. „Uvidíme, jak disciplinárka zareaguje na ten faul, ale taky jestli se zavře zimák, protože není možné, aby došlo ke krvavému zranění našeho trenéra,“ poznamenal kouč Pražanů.

Na tiskovce mluvila pouze vítězná strana, konkrétně Nekvasil. „Ten faul za rozhodnutého stavu byl zbytečný. Nebo i to, že něco přilétlo na jejich střídačku, trefilo to trenéra do hlavy. To je prostě škoda,“ povzdechl si.   

Série pokračuje za stavu 1:1 opět v jihlavském vyhnanství rozhodujícím třetím soubojem. Určitě bude znovu vypjatý. Ve druhém předkole se podařilo srovnat také Přerovu, který doma vyhrál 3:2 nad „béčkem“ Pardubic. 

Hokejisté Slavie schytali v odvetě předkola play off první ligy s Jihlavou výprask 2:7
Hokejisté Slavie schytali v odvetě předkola play off první ligy s Jihlavou výprask 2:7

Góly

Domácí: 19:48. Kočí, 23:26. Harkabus, 29:56. Harkabus, 32:29. Harkabus, 36:29. T. Havránek, 38:53. Menšík, 54:29. Pořízek

Hosté: 33:30. Kulda, 58:51. Knotek

Sestavy

Domácí: A. Beran (Maláč) – Strejček, Bilčík, Ozols, Dundáček, Kočí, Koštoval – Cachnín, R. Toman, Čachotský (C) – Šik, T. Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Jelínek – Rauš, Pořízek, Chvátal.

Hosté: Hölsä (30. Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (A), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Guman, Kulda, Matě. Beran – J. Brož, Kucharčík, Průžek – Všetečka, Slavík, Knotek (C) – J. Půček, V. Polák II, Havrda.

Rozhodčí

Kamil Zavřel, Tomáš Šico – Petr Maštalíř, David Otáhal

Stadion

Zimní stadion Pelhřimov

Návštěva

1104 diváků

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

HC Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9
Aktuální zápasy
Články odjinud