17. listopadu 2012 • 22:15

VIDEO: Obránce Lva ukázal, jak střílet góly. Plácnout do puku

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plácnout do puku a zvedat ruce. Jak prosté. Obránce hokejového Lva Nathan Oystrick to takhle umí, názorně to předvedl v duelu s Jaroslavlí (1:2p). A následně se o svůj návod v žertu podělil i s Petrem Vránou, který se momentálně střelecky trápí. Pražané už zase mají dobrou náladu.



Navštívili pomník obětí loňské letecké katastrofy, pro Pražany to nebyla v Jaroslavli lehká mise. Vzpomínky na Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka mají stále hluboko v hlavách, na neštěstí nikdy nezapomenou.

Ale v pátek museli vyzvat Lokomotiv k hokejovému boji. A vedli si dobře. Pod trenérem Václavem Sýkorou začali výhrou v Novgorodu (3:2) a bez bodu neopustili ani území slovutnějšího protivníka. Urvali ho i díky premiérové trefě obránce Nathana Oystricka v KHL.

Jeho nahození na branku od mantinelu asi nemělo skončit v síti... „Chtěl jsem prostě nahodit puk na branku a měl jsem velké štěstí, že si ho obránce srazil do vlastní sítě. Byl to ale moc důležitý gól, který nás dlouho držel ve hře o tři body,“ usmíval se Kanaďan.

„Vtipné na tom je, že úplně stejný první gól jsem dal i v NHL. Taky jsem plácl do puku a obránce ho hokejkou nasměroval do své branky. Teď jsem dal velmi podobný v KHL a doufám, že přidám další,“ vzpomínal.

S Vránou se zasmáli

O recept na podobné úspěchy se ochotně podělil i s dalšími. První na řadě byl Petr Vrána, který v sezoně zatím skóroval jen jednou.

„Občas není potřeba něco vymýšlet, ale řešit vše jednoduše. Čím víc střílíš, tím máš větší pravděpodobnost, že dáš gól. Často je to jenom o hlavě. Když se vám střelecky nedaří, tak na to pořád myslíte a je to čím dál tím horší,“ tvrdil Oystrick.

Vrána jeho slova potvrdil. „Potřebuju asi trochu štěstí, aby se to odrazilo od brusle nebo od kalhot a třeba se chytnu. Oystee ukázal, že to občas stačí nahodit na branku a ono to tam padne samo. Smáli jsme se s ním, že on dal první gól a říkal mi, jak je to jednoduché,“ řekl.

Navzdory prohře se Pražané sídlí na osmém místě své konference, tato pozice by jim zaručovala vytoužený postup do play off. V neděli mužstvo čeká bitva s Atlantem Mytišči.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud