8. září 2011 • 10:14

Slovenská legenda Demitra (†36): Odešel do nebe za svým synem

Autor: mivrk, pet
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavol Demitra (†36) byl skvělý hokejista, úžasný manžel a otec dvou dětí, Lucase a Zary. Další syn Tobias mu zemřel ještě jako miminko. Teď jsou už spolu....



Fenomenální hokejista Pavol Demitra (†36) zahynul při leteckém neštěstí z Jaroslavli do Minsku. Před časem Čas.sk zveřejnil rozhovor, ve kterém Palo hovořil o své rodině, o plánech do budoucnosti. Bohužel, jeho tragická smrt tyto plány navždy změnila a Palo se tak po šesti letech střetl se svým mrtvým synem Tobiasem.

Od té doby, co Pavol začal hrát v ruské KHL v Jaroslavli, jeho manželka Majka (33), s dětmi  Lucasem (8) a Zarou (5) žili v Trenčíně a často za tátou létali.

„Chodíme na horské pochody, jezdíme na kole, plaveme a v zimě chodíme na lyže,“ popisoval rodinné aktivity hokejista.

Budou mít hokejistu?

Manželka Majka má nejraději lyžování, do kterého před časem zasvětila i obě děti, Lucasa a Zaru. Ale baví je i jiné aktivity. „Lucas podědil sportovního ducha a kopec energie po tátovi a sport potřebuje k životu. Hraje fotbal i hokej. Ještě neví, co ho baví více. Jsme zvědaví, kdy už si vybere. Taky velmi rád kreslí a hraje na bicí, není vůbec jednostranný. Zarku momentálně zajímá gymnastika a tanec. Stále mě prosí, aby mohl hrát na klavír, uvidíme,“ prozradila Majka.

I slavný hokejista má radost, že jeho syn hraje hokej. „Jsem rád, že ho baví sport všeobecně. Je ale stejně vášnivým fotbalistou, takže není jasné, jestli bude hokejista. Důležité je, aby z toho měl radost a dělal to pro sebe, nejenom proto, že mám rád hokej já. Rádi spolu chodíme hrát fotbal a florball,“ popisuje Demitra.

Pavol Demitra si nedokázal svůj život bez hokeje představit . Proto chtěl v budoucnu pomáhat hokeji na Slovensku. Domníval se, že jeho generace by měla pomoci hledat a formovat nové talenty v zemi.

Demitrova dcera, šestiletá Zarka, pochází z dvojčat. Malý Tobiáš se však narodil se vývojovou poruchou dýchacích cest, která se nedala během vývoje dítěte rozpoznat. I přes snahu lékařů pár dní po porodu chlapeček zemřel. Tobiáš je nyní v nebi se svým otcem...

Letoun typu Jak-42
Letoun typu Jak-42

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud