8. září 2011 • 12:21

V letadle zemřeli čtyři junioři: S týmem letěli za odměnu!

Autor: INT, ljš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý, den před tragédií, musela čtyři mladé naděje ruského hokeje a jejich rodiny zachvátit obrovská radost, když je trenéři Lokomotivu Jaroslavl na poslední chvíli povolali do nominace na důležité utkání. V to, že si zahrají, moc nevěřili, ale být s týmem plným hvězd byla prostě odměna za dlouhodobou kvalitní práci... Nadšení se však ve středu odpoledne proměnilo v obrovský smutek. Všichni čtyři chlapci zemřeli v troskách letadla.



Obránce Jurij Uryčev (†20) a tři útočníci Arťom Jarčuk (†21), Sergej Ostapčuk (†21) a Daniil Sobčenko (†20) byli součástí juniorského týmu Lokomotivu Jaroslavl. Uryčev a Sobčenko měli navíc zlatou medaili z letošního juniorského mistrovství světa, které se konalo ve Spojených státech.

Když se o smrti svého syna dověděla matka Sergeje Ostapčuka, Naděžda Ostapčuková, nedokázala se s tragédií vyrovnat a dostala infarkt. Lékaři jí už bohužel nedokázali pomoci a hokejistova matka se tak stala další obětí hrůzné tragédie.

Uryčev byl zraněný, přesto chtěl letět

Dvacetiletý obránce Jurij Uryčev na palubě zříceného letadla původně být neměl. Udělal ale rozhodnutí, které tragicky změnilo jeho osud. "Byl zraněný a nemohl hrát. Přesto se rozhodl s týmem letět, aby ho podpořil v prvním utkání. Kdo mohl vědět, co se stane?" řekl tiskový mluvčí Lokomotivu Vladimir Malkov.

Smolná trojka

Zdá se, že tyto juniorské hokejisty nespojoval jen hokejový tým, ale také zvláštní shoda v datu jejich narození. Všichni v něm totiž mají trojku a tři z nich dokonce slavili narozeniny přesně měsíc po sobě (Ostapčuk 3. března, Uryčev 3. dubna, Jarčuk 3. května a Sobčenko 13. dubna).

Sergej Ostapčuk (†21)
Sergej Ostapčuk (†21)

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud