12. září 2011 • 11:03

Šéf ČT4 brání ukončení přenosu: Na volejbal jsme neutíkali

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
27
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Diváci ČT včera odpoledne přišli o dojemný vrchol pietního aktu – to když se Jaromír Jágr a další světové hokejové osobnosti poklonili před portréty zesnulých kamarádů.



Televize krátce před působivou tečkou nedělního setkání přehodila výhybku a do programu skočila s koncovkou prvního setu volejbalového duelu Německo-Slovensko, hraného v nedaleké 02 Areně.

A to mnozí diváci nesli nelibě. „To snad tu chvíli mohli počkat, ne?“ Tak a podobně se rozepisovali na různých diskusních fórech. Přímý přenos z piety pokračoval už pouze na webu iSport.cz.

Proč Kavčí hory vypojily kabely na pražském náměstí? „Účastníci pietního aktu si pokračování nepřáli. S volejbalem to nemělo nic společného. Na tomto ukončení přenosu jsme byli od začátku domluveni s dramaturgem pořadu Robertem Zárubou. Chtěli jsme zachytit jen vzpomínkový akt. Čistě, decentně. Myslím, že se nám to povedlo,“ reagoval ředitel ČT4 Jiří Ponikelský.

„Nechtěli jsme být jako ostatní média, která na tom už čtyři dny žijí,“ dodal Ponikelský svůj pohled na věc.

Z původně avizovaných třiceti minut však zůstalo nakonec okolo 26 minut… „Nejdřív jsme mluvili o 15 minutách přenosu. Ne, nespěchali jsme na volejbal,“ zdůraznil Ponikelský.

„Byli jsme domluveni, že až se pan Duka rozloučí, náš pořad skončí. Volejbal by v našich očích před pietním aktem neměl přednost. Ani ho nehráli naši.“

Robert Záruba neskrýval smutek ve svém hlase
Robert Záruba neskrýval smutek ve svém hlase


Vstoupit do diskuse
27
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud