13. září 2011 • 00:15

Karel Rachůnek (†32): Se sourozenci si zahrál jen fotbal...

Autor: Slávka Červená
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vždy snil o tom, že si zahraje s bratry Ivanem a Tomášem v jednom hokejovém týmu. Nebýt leteckého neštěstí v Jaroslavli, pravděpodobně by se mu to příští rok splnilo. S mladšími sourozenci tak alespoň oblékl stejný dres při červnovém benefičním fotbalovém utkání ve Starém Městě, kterého se mimo jiné zúčastnil i slovenský hokejista Pavol Demitra (†36) – další z obětí tragické nehody letounu JAK-42.



Foto 

Karel byl nejen vynikající hokejista, ale měl také velké srdce – myslel i na ty, kteří potřebují pomoc.

„Když jsem byl u něho v Moskvě na návštěvě, přišel s myšlenkou pořádat benefiční akce. Loni jsme uspořádali tenisový turnaj hokejových hvězd v Uherském Hradišti. Letos se hokejisté utkali se známými fotbalisty. A právě v tomto zápase si zahrál Karel s bratry i Demitrou. Byl nadšený,“ vyprávěl Rachůnkův blízký přítel Jakub Kovář u fotografie.

Po utkáních vždy následovala dražba dresů. Karel pak jel s některými sportovci do Domova zdravotně postižených Stojanov ve Velehradě besedovat a poptat se, co potřebují. Za peníze z dražby mají nyní klienti tři nové dvousedačky a velkoplošnou televizi.

Čestná stráž nese rakev na letišti v KbelíchFoto Jaroslav Legner SPORT
Největší radost však měli z týdenního rekreačně-rehabilitačního pobytu v Horní Bečvě na Valašsku. „Když byl u nás, byl pořád veselý. Smáli jsme se s ním,“ řekla Boženka (40).

„Na Vánoce chtěl za námi zase přijet. My holky jsme se těšily už teď. Byl to krásný chlap. Líbil se nám,“ přiznala za všechny Marta (50).

„Když jsme se dozvěděli, co se stalo, všichni jsme plakali. Fotky jsme dali na stěnu, kde se nám podepsal. Chceme, aby se za něj sloužila mše ve velehradské bazilice,“ dodala Alena (45).

„Chystali jsme se spolu založit agenturu, která by pořádala akce, z nichž by šel výtěžek na charitativní projekty. Měli jsme plno plánů. V jeho myšlence budeme ale pokračovat. Karel by si to přál,“ dodal závěrem Kovář. Tichá vzpomínka na Karla Rachůnka se uskuteční zítra ve 12 hodin na zlínském náměstí Míru.

Nezapomeneme, vzkazují fanoušci do nebe zesnulým hokejistům, na čest jejich památce stále zapalují svíčky
Nezapomeneme, vzkazují fanoušci do nebe zesnulým hokejistům, na čest jejich památce stále zapalují svíčky

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud