9. května 2011 • 15:07

Poprad bude hrát KHL hlavně se Slováky a Čechy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský klub Lev Poprad bude hrát v příští sezoně jako první klub ze střední a západní Evropy Kontinentální hokejovou ligu (KHL). V Bratislavě to dnes oznámil prezident soutěže Alexandr Medveděv.



"Klub HC Lev naplnil všechny nároky a požadavky pro účast v KHL. Doufám, že účast klubu v boji o Gagarinův pohár dodá naší soutěži novou energii," prohlásil Medvěděv. Nováček KHL doplní v Bobrovově divizi Dinamo Minsk, Dinamo Riga, Petrohrad, CSKA Moskva a Spartak Moskva.

Za HC Lev mají hrát zejména slovenští a čeští hokejisté. Složení mužstva i jména trenérů by měly být známé v nejbližších týdnech. Vedení klubu v současnosti jedná s hráči, kteří by měli za Poprad nastoupit.

"Hráči ze Slovenska a Česka budou základem týmu. Samozřejmě ale přivítáme několik hokejistů ze zahraničí, to z hlediska další atraktivity pro diváky," informoval zástupce klubu, Čech Roman Slavčev.

Poprad chtěl do KHL už vloni, v červenci začalo na Slovensku s přípravou 22 hokejistů pod vedením českých trenérů Miloslava Hořavy a Radima Rulíka. Rada ředitelů KHL však krátce nato kvůli průtahům ze strany Slovenského svazu ledního hokeje působení týmu v soutěži zamítla.

Klub chtěl původně hrát v Hradci Králové, ale nedostal souhlas od Českého svazu ledního hokeje. Následně HC Lev přesunul své aktivity na Slovensko.

Jedním z hlavních problémů v Česku i na Slovensku byl fakt, že klub nebyl členem žádné národní hokejové federace. Členem Slovenského svazu ledního hokeje se Lev stal až v říjnu.

V Popradu se budou kromě utkání KHL hrát také zápasy slovenské extraligy. Klub nejvyšší domácí hokejové soutěže bude podle slovenských médií farmou pro HC Lev.

Dalším tým ve městě pod Vysokými Tatrami vytvoří junioři. Poprad musí pro KHL upravit svůj stadion, zvýšit by se měly například ochranné sítě za brankami. "Všechno bychom měli stihnout do poloviny srpna," ubezpečil Slavčev.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud