14. června 2011 • 11:35

Jágra v Petrohradu nechtějí. Rýsuje se NHL?

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Váhal dlouho, čekat se nevyplatí. Ruský Petrohrad už s angažováním Jaromíra Jágra nepočítá. „Jednání jsou ukončena,“ vzkázal do Kladna Alexej Kasatonov, generální manažer SKA. V KHL tak má česká hvězda nabídku z Omsku a stále reálněji vypadá jeho návrat do NHL.



Tlačili ho do kouta, chtěli podpis rychle. Chtěli postavit mužstvo, mít jistotu. A na to Jágr neslyšel. „Pokud na mě někdo chvátá a není schopný počkat, tak o mě zřejmě nemá až takový zájem,“ říkal reprezentant před časem. Teď se ukázalo, že jeho slova byla pravdivá.



V Petrohradě podepsali Nora Patricka Thoresena, tím už mají pod smlouvou šest cizinců. Do hry jich smí podle pravidel soutěže zasáhnout pět. „Jágrův příběh je u konce. Je to hlavně o penězích, ani náš rozpočet není gumový. A pak samozřejmě, máme naplněnou kvótu cizinců,“ informoval Kasatonov.

„Jak jsme získali Nora, bylo leccos jasné. Kromě toho jednáme s dalšími hráči,“ dodal. Jágrova budoucnost tak zůstává nejistá. V Omsku mu nabízejí výrazně nižší plat než v minulosti, s částkou kolem 2,5 milionu dolarů není spokojený.

Zklamaný Jaromír Jágr po semifinále se Švédskem
Zklamaný Jaromír Jágr po semifinále se Švédskem

Navíc se aktuálně musí starat o mateřské Kladno, kterému nově šéfuje. Vše tak směřuje k návratu do NHL. Už proto, že slavná soutěž se rozjíždí až na konci září a Jágr by mohl být se Středočechy až do samého začátku extraligy.

Navíc je o něj v zámoří zájem. Živá představa panuje o angažmá v Montrealu, kde by se sešel s parťákem Tomášem Plekancem a hovoří se i o interesu amerického mužstva, kde už Jágr v minulosti působil.

Washington lze vyškrtnout. V Rangers se chtějí zbavit útočníka Chrise Druryho, i to může být indicie. A v Pittsburghu je stále hlavní postavou Mario Lemieoux, muž ke kterému Jágr vždy choval největší obdiv…

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud