24. července 2011 • 23:30

Arťuchin o MS: Bylo to férové, díval jsem se na videu

Autor: koš, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Jen málo zahraničních hokejistů dokázalo tak semknout české fanoušky. Ruského pořízka Jevgenije Arťuchina nenáviděli při letošním mistrovství světa snad všichni Češi bez rozdílu. Jeho ataky na Milana Michálka a Karla Rachůnka rozbouřily emoce na nejvyšší míru. Teď dvoumetrový ranař přicestoval do Přerova se svým novým týmem SKA Petrohrad, který vede zdejší rodák Miloš Říha, ale žádné výpady na adresu "ruského ďábla" se naštěstí nekonaly.



Arťuchin vyšel na brněnském letiště do příletové haly jako jeden z prvních hráčů Petrohradu a ochotně kývnul na žádost o rozhovor. "Chápu, proč mě čeští příznivci nesnášejí," odpovídal jednoduchou angličtinou na nepříjemné otázky.

"Hokej takové situace přináší. Já hájím barvy svého týmu, bojuju za něj nadoraz," nechal se slyšet ostrý osmadvacetiletý chasník.

"Něco se stalo, ale nebylo v tom nic neférového. Šlo o čisté zákroky, za tím si dodnes stojím," prohlásil Arťuchin pevně.

"Díval jsem se na to na videu. Vím, že to vypadalo nebezpečně, jenže tak už to ve sportu chodí," dodal muž, který byl svého času v Česku možná nejnenáviděnějším Rusem.

S Čechy se prý příliš nabratříčkuje. "Žádného kamaráda mezi nimi nemám," přiznává. Teď bude muset spolu s Petrohradem v "nepřátelské" zemi vydržet třináct dní.

Tak dlouho potrvá první část letní přípravy, kterou SKA začal ordinovat Miloš Říha.

Arťuchin spolu se svými parťáky také na Moravě sehraje tři zápasy proti českým soupeřům, snad si v duelech proti Hradci Králové, brněnské Kometě a Třinci nenadělá další nepřátele...

Rozhovor s Arťuchinem a reportáž z tréninku Petrohradu čtěte v pondělním deníku Sport!

To je on? Na Jevgenije Arťuchina se přišli podívat i malí fanoušci
To je on? Na Jevgenije Arťuchina se přišli podívat i malí fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud