27. ledna 2012 • 07:38

Popradský Netík rozhodl zápas s CSKA, kde loni působil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Netík zařídil dvěma góly výhru hokejistů Popradu v KHL nad CSKA Moskva 3:2 a ještě oživil alespoň teoretickou naději Lva na účast v play off. S devíti zápasy do konce základní části snížil klub z Tater ztrátu na osmý CSKA na dvanáct bodů. Netík si duelu proti týmu, kde prožil nepříliš vydařenou sezonu, užil.



"Motivace z mé strany tam byla. Mám tam spoustu kamarádů. Jsou tam i lidi z vedení, chci ukázat, že hokej hrát umím. Jsem strašně rád, že se to povedlo. Mám z toho strašnou radost, ale tu bych měl i s jiným týmem," řekl novinářům Netík.

Zápas ve skvělé atmosféře zaplněného popradského stadionu mohl ozdobit i hattrickem. V závěru ale bekhendem po brejku přestřelil branku.

"Trošku to mrzí, ještě jsem hattrick v KHL nedal. Luboš Bartečko mi to tam krásně připravil. Myslím, že jsem tam měl i místo, gólman mi lehnul, chtělo to trefit jen horní část branky. Ale přestřelil jsem, teď už mi to nevadí. Kdyby to byl rozhodující moment, tak bych si trhal vlasy, ale dneska to tak nemrzí," uvedl Netík.

Díky dvěma gólům se se posunul s 28 body za 17 branek a 11 asistencí do pozice neproduktivnějšího hráče týmu před Juraje Mikúše, který v minulých dnech odešel dohrát sezonu do TPS Turku.

"Já jsem to už v nějakých týmech zažil. Někdy se stane, že odejdou hráči nebo máte hodně zraněných a paradoxně se tým ještě nějak víc zakousne a jde to," podotkl Netík.

Před Mikúšem, který se má na příští sezonu vrátit, se klub zbavil útočníka Ladislava Nagyho či beka Tomáše Kloučka, a při malé naději na play off je zájem o další hráče Popradu.

"Samozřejmě nám ti hráči chybí, nebudu říkat, že ne. Jsou kvalitní. Nedá se ale nic dělat, není jiné východisko než makat dál. Zase dostanou další lidi prostor, budou mít šanci, teď to zkrátka vychází," okomentoval Netík dvě výhry za sebou po předchozí sérii sedmi porážek.

Sám patří mezi hráče, o které je na zbytek sezony velký zájem, ale nechce nad svým odchodem spekulovat. Soustředí se jen na další zápasy Popradu.

"Já tabulku nesleduju. My se prostě budeme rvát do poslední chvíle i o teoretickou šanci. Vstupujete do zápasů vždy s tím, že chcete vyhrát, pak se to sečte, podtrhne a uvidíme," řekl Netík. "Nevím, jestli jsme zabrali včas, ale zaplaťpánbůh."

Své postavení v tabulce či tlak na postup do play off přestal nováček KHL řešit. "My jsme se oprostili od všech tlaků, jestli play off nebo ne, hrajeme každý zápas jako o život.

Teď jsme dva zápasy doma vyhráli, jsme za to rádi a nikdo neklesá na mysli, že by to chtěl jen odklouzat a dohrát. To nepřipadá v úvahu. Myslím, že jsme to ukázali, že chceme vyhrát, chceme hrát pro lidi a dát do toho maximum. Dnešní druhá třetina byla asi naše nejlepší v sezoně," uvedl Netík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud