12. října 2012 • 16:30

Kouč Marek Sýkora utíká z důchodu, vrací se do Minsku

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho ten plánovaný důchod Markovi Sýkorovi nevydržel, trenérský kmet se znovu vrací ke své profesi! Uznávaný 64letý kouč v neděli odlétá do Minsku, kterému má pomoci zvednout se z podpalubí Kontinentální ligy. Ano, do metropole Běloruska, z níž letos na jaře po dvou úspěšných letech odešel s tím, že ukončuje dlouholetou a úspěšnou kariéru.



Po sedmi měsících je tedy zpět na známém místě. Zatím v roli poradce ve štábu trenérů, který byl nucen opustit finský expert Kari Heikkilä. Jeho administrativním nástupcem byl zvolen dosavadní asistent Alexandr Andrijevskij, nejméně do listopadové reprezentační pauzy tomu tak bude. „A pak se uvidí,“ říká k tomu pro iSport.cz Marek Sýkora.

Dynamo Minsk dlí u dna tabulky KHL a když v klubu přemýšleli, co s nastalou bídou, vzpomněli si na českého stratéga, který s Dynamem v posledních dvou sezonách dokázal velké věci, postoupil do play off.

„Ukecali mě,“ podotýká Sýkora, který se stále ještě zotavuje po náročné operaci kolena, kterou podstoupil v květnu. Doktoři mu zatím zakázali chodit s týmem na led, a tak vznikla již zmíněná a zřejmě dočasná funkce konzultanta v Dynamu.

„Podrobnosti domluvíme na místě v Minsku. Budu tam sledovat veškeré dění a pak se rozhodnu, co a jak dál. Hokej je moje velká láska, proto jsem na to přistoupil. Je to otevřené, možné je všechno,“ nevylučuje Marek Sýkora, že časem převezme vládu nad týmem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud