Jakub Hlaváč
25. října 2012 • 14:09

V Praze je znovu „Rudá armáda“. Vzpurná dáma KHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smějí se nařízením a vyhláškám. Dělají si, co chtějí. Slavné CSKA je zpět. Z chátrajícího klubu se stává stará známá domina. Šéfové „Red Army“ nerespektují ani reglementy KHL, pro ostatní týmy prakticky svaté. Postaví si hlavu a… dostanou výjimku.



Skoupili, co se dá. Co se jim zrovna zamane. Rosněfť. Ropný gigant, který do CSKA vstoupil v létě, nemá drobné cíle. Naopak, jsou typické ruské. Megalomanské. Druhé místo nikoho nezajímá, rudá hvězda ve znaku armádního klubu má svítit z vrcholu tabulky.

V plánu je výstavba nové arény pro 22 tisíc fanoušků, investice má spolykat sto milionů dolarů. Otázkou je, zda to není pro těch 3236 průměrně dorazivších diváků na domácí zápasy Moskvanů trochu škoda. Tedy otázkou je to logicky uvažující lid, ne pro oligarchy.

Ti si v létě koupili Alexandra Radulova, přeplácením smluv notně nahněvali vedení ligy. Své hvězdě platí přes devět milionů (9,2) dolarů ročně. Pokud by se zrovna hrála NHL, byl by osmým nejlépe ohodnoceným hokejistou světa.

Když už ale udeřila výluka. Generální manažer Sergej Fjodorov nezahálel. Rychle si zajistil služby možná nejkomplexnějšího útočníka současnosti Pavla Dacjuka. Do branky sehnal Ilju Bryzgalova (ačkoliv více chytá Slovák Rastislav Staňa).

Rudá mašina je zatím na čtvrtém místě západní konference, po špatném začátku má nyní sedm výher ze sedmi duelů. Trochu lepší bilance, než jakou se momentálně mohou pochlubit pražští Lvi. Ti si v posledních šesti duelech ani jednou vítězný pokřik neužili.

Ve čtvrtek (19) to chtějí změnit, se Zdenem Chárou v sestavě by rádi vyhnali Rudou armádu z Prahy potupenou. Bude to těžký džob. Obě mužstva se utkala v pátek v Moskvě a domácí si připsali triumf v poměru 3:0. Závěrečnou třetinu proměnili v demonstrativní exhibici své síly.

Že se nebojí nikoho, to opakovaně dokazují i v zákulisí. Naposledy odmítli na svých dresech nosit reklamu na jednoho z hlavních sponzorů ligy – telefonní společnost Megafon. Vedení KHL tenhle nevídaný prohřešek přešlo změnou stanov. Za poplatek může CSKA partnera ignorovat.

Tahle parta následovatelů Sergeje Makarova, Vjačeslava Fetisova, Vladislava Treťjaka, Valerije Charlamova či Igora Larionova teď hodlá dobýt Prahu. Je se na co těšit…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud