31. ledna 2013 • 14:30

Šťára na hokejisty Doněcku: Body odvezli, kaviár jim zabavili

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S výhrou, ale bez kaviáru se vraceli hokejisté Doněcku ze středečního zápasu KHL v Chabarovsku, posledního utkání před reprezentační přestávkou. Zvítězili 4:1, ale na letišti je čekalo nemilé překvapení. Celníci provedli před odletem šťáru, prohledali tašky a zabavili několik krabiček rybí lahůdky, která je v těchto končinách vyhlášená.



„Vůbec jsem o tom nevěděl. Kontrolou jsem totiž šel mezi prvními, mě ještě nezastavili. Pak jsem seděl v příletové hale s dalšími hráči, a jelikož jsme měli poslední zápas, dali jsme si pivo. Ostatní kluci se tam trousili, pomyslel jsem si, že je začali prohrabávat,“ reagoval útočník Václav Nedorost, který pomohl gólem k vítězství ukrajinského nováčka KHL.

Podle vyjádření policie zabavili celníci před odletem pět krabiček černého kaviáru z jesetera. Celková hmotnost delikatesy činila víc než tři kilogramy. Podle výpovědí byl zakoupen na tržišti od neznámé ženy.

Kaviár se smí vyvážet pouze v omezeném množství. Jeho běžná cena činí v přepočtu tisíc korun za 50 gramů. V Chabarovsku, kde se tato delikatesa vyrábí, přijde levněji, navíc se dá pořídit v čerstvém stavu.

„Hrajeme tam jednou za sezonu, takže si pokaždé nějaký kaviár nakoupíme. A když hraje Chabarovsk u nás, vozí nám ho taky,“ líčil Nedorost, který prošel kontrolkou bez újmy. „Něco jsem si vzal s sebou do letadla. Asi půl kila, prošlo to v pohodě. Cesta trvala dvanáct hodin, pár kilo jsme tam snědli s chlebem a máslem. Ale oni asi spíš prohledávali zavazadla, jestli v nich nemáme pivo. Kaviár by jindy prošel, jsou na to zvyklí,“ dodal.

Proč tedy najednou taková pozornost? Nebyla to snad pomsta za ukradené body? „Myslím, že naschvál to neudělali. Chabarovsku o nic nejde. Asi prostě měli den. Zrovna tam na letišti musíte projít třemi rentgeny, to mi přijde jak u bláznů,“ uzavřel Nedorost.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud