22. listopadu 2013 • 16:29

Lev jede! Jekatěrinburg skolil hattrickem kapitán Jiří Novotný

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Jekatěrinburgu 3:1 a posunuli se po páté výhře z posledních šesti zápasů v Západní konferenci na páté místo. Všechny tři branky jediného českého zástupce v soutěži vstřelil kapitán Jiří Novotný, za domácí snížil v 59. minutě na 1:2 bývalý hráč Lva Sami Lepistö.



Druhé vystoupení ve čtyřzápasové venkovní sérii čeká Lva v neděli od 12:00 SEČ v Chanty-Mansijsku.

V sestavě Pražanů si odbyl premiéru švédský útočník David Ullström, nová posila z Jaroslavle. Zařadil se na pravé křídlo prvního útoku, kde nahradil chybějícího nejproduktivnějšího hráče Lva Jakuba Klepiše.

Lev se v prvním zápase druhé poloviny základní části ujal vedení už ve čtvrté minutě, když český gólman Avtomobilistu Kovář nezachytil za brankou nahozený puk, ten získal Azevedo a kapitán Novotný dorážel do odkryté branky.

Domácí mohli vyrovnat v sedmé minutě při vlastním oslabení, ale Vehanen po přečíslení dvou na jednoho skvěle zasáhl proti Jemelejevovi.

Pražané se pak ubránili při vyloučení O´Byrneho a Vehanen odolal i tlaku Jekatěrinburgu v závěru úvodní části. Největší šanci měl Stewart.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se Lev ubránil také při Oystrickově trestu. Hrálo se přes střeleckou převahu hostů bez velkých šancí a Kovář i Vehanen střelecké pokusy kryli. Skóre se nezměnilo ani při vyloučeních Mäenpääho a Ullströma.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hráli Pražané více než tři a půl minuty přesilovku včetně 24 sekund v pěti proti třem. Neuspěli sice, ale devět vteřin po skončení početní výhody se už znovu radovali. Novotný z otočky prostřelil Kováře mezi betony. Další šanci měl Vrána.

Domácí se snažili vykřesat naději, ale Vehanen byl dlouho neprůstřelný. Až v čase 58:07 jej překonal v přesilovce podpořené power play finský bek Lepistö.

Za 29 sekund ale v pokračující hře domácích bez brankáře dovršil hattrick Novotný. Lev tak po domácí výhře 3:2 v prodloužení porazil Avtomobilist podruhé během devíti dnů a bodoval pošesté za sebou.

"Celý tým se na dnešní zápas velmi dobře připravil a všichni do jednoho podali dobré výkony. Klíčovými hráči byli dnes Vehanen, který nás po celý zápas držel, a samozřejmě také kapitán Novotný, protože hattrick je vždy speciální," řekl trenér Lva Kari Jalonen.

"Naše produktivita je velmi špatná. S jedním gólem nemůžeme vyhrávat. V obraně jsme udělali tři chyby a soupeř je potrestal. S takovýmto projevem rozhodně nejsem spokojen," prohlásil kouč Jekatěrinburgu Anatolij Jemelin.

Avtomobilist Jekatěrinburg - Lev Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 59. Lepistö (Černov) - 4. Novotný (Azevedo), 43. Novotný, 59. Novotný. Rozhodčí: Bukin, Čerenkov - Maťuša, Palej. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5570.

Sestavy:

Jekatěrinburg: Jakub Kovář - Trjamkin, Gusev, Lepistö, Viklund, Megalinskij, Antonov, Jegin, Žuravjov - Golyšev, Lewandowski, Krikunov - Lazarev, Malychin, Černov - Simakov, Jemelejev, Děmagin - Stewart, V. Strelcov, A. Strelcov. Trenér: Anatolij Jemelin.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Azevedo, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud