5. ledna 2014 • 18:00

Kovář zářil na ledě Kazaně, Kvapil trefil Dynamu vítězný gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Marek Kvapil skóroval i ve druhém utkání po šestitýdenní zdravotní pauze a v dnešním šlágru Kontinentální hokejové ligy zařídil Dynamu Moskva vítězství 3:2 v prodloužení nad Astanou. Obhájci Gagarinova poháru vyhráli devátý zápas za sebou a vedou soutěž o čtyři body před Kazaní, za níž následují se stejným bodovým ziskem Astana a Petrohrad.



Kvapil ukončil zápas v čase 64:34 v přesilovce při vyloučení Alexeje Litviněnka, který se měl za pět sekund vrátit do hry. Český útočník se předtím zasloužil také o vyrovnání na 2:2, které po jeho asistenci obstaral v 57. minutě Dmitrij Pestunov.

Brankář Jakub Kovář vychytal Jekatěrinburgu vítězství 3:1 na ledě Kazaně. Nejlepší gólman KHL za prosinec kryl v zápase 30 střel, o čtvrté čisté konto v sezoně ho připravil až v 56. minutě Janne Pesonen. Hrdinou zápasu byl útočník Jekatěrinburgu Igor Jemelejev, který dal tři góly. Za Kazaň nastoupil poprvé po přestupu z Chabarovsku útočník Jakub Petružálek, ale neprosadil se.

Třemi brankami se blýskl také Artěmij Panarin, který se prvním hattrickem v kariéře zasloužil o vítězství Petrohradu na ledě Chabarovsku 6:1. V sestavě lídra Bobrovovy divize chyběl poprvé v sezoně útočník Roman Červenka, v den svých 27. narozenin do utkání nezasáhl ani brankář Petrohradu Alexander Salák.

Omsk přestřílel hokejisty Podolsku na jejich ledě 47:28, ale vítězství 3:2 vybojoval až v samostatných nájezdech. Po jedné asistenci si připsali domácí Robert Kousal ve svém třetím utkání v KHL a hostující Miroslav Blaťák. Omsk vedený koučem Milošem Říhou vyhrál pošesté z posledních sedmi zápasů.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Petrohrad 1:6, Vladivostok - Jaroslavl 3:0, Novokuzněck - Čerepovec 1:2 po sam. nájezdech, Novosibirsk - Atlant Mytišči 3:1, Čeljabinsk - Slovan Bratislava 2:1 (za hosty Škoula 0+1), Magnitogorsk - Lev Praha 4:2, Ufa - CSKA Moskva 5:2, Kazaň - Jekatěrinburg 1:3, Nižněkamsk - Dinamo Riga 1:2 v prodl., Nižnij Novgorod - Chanty-Mansijsk 4:5 (za hosty Smoleňák 0+1), Viťaz Podolsk - Omsk 2:3 po sam. nájezdech (Kousal 0+1 - Blaťák 0+1), Dynamo Moskva - Barys Astana 3:2 v prodl. (za domácí Kvapil 1+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud