30. května 2014 • 19:36

Růžička chce do KHL! Po odchodu ze Slavie ho vyzkouší Dinamo Riga

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Syn reprezentačního trenéra Vladimír Růžička mladší se po odchodu ze Slavie bude ucházet o místo v lotyšském týmu Dinamo Riga. S účastníkem Kontinentální ligy je domluvený na zkoušce, během níž si může vybojovat kontrakt.



"Je to pro něj změna a veliká příležitost," řekl serveru hokej.cz Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která pětadvacetiletého forvarda zastupuje. K týmu se má Růžička připojit okolo 10. července a může následovat osud gólmana Jakuba Sedláčka, který se do mužstva probil stejným způsobem loni.

Mostecký rodák, jehož v roce 2007 draftoval v NHL jako 103. hráče v pořadí Phoenix, by se tak mohl vydat na své první zahraniční angažmá. Dosud hrál ve Slavii pod vedením otce, jenž ale pražský klub opustil a vrátil se na reprezentační střídačku. A Růžičkovi mladšímu skončila smlouva.

Bývalý juniorský reprezentant a extraligový šampion z roku 2008 měl více možností, kde po odchodu ze Slavie zakotvit. Ve hře bylo prý především Finsko. "Je pravda, že jsme tam měli určité možnosti, ale Vláďa dal přednost KHL a nabídce Rigy. Dynamo mělo zájem už loni, tehdy byl ovšem Růžička ještě vázán ve Slavii. Letos mu smlouva skončila, a jelikož se klub ozval znovu, Vláďa je připraven porvat se o šanci," doplnil Vůjtek.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud