18. června 2014 • 11:23

Finský blesk Selänne do KHL neudeří, ale s Jokeritem má spolupracovat

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabídli mu, aby ukončil svoji skvělou kariéru tam, kde začínal. Teemu Selänne však nakonec do Jokeritu Helsinky nepůjde. Finský klub opouští nejvyšší soutěž a v nové sezoně bude působit v KHL. Zprávy, že hráč přezdívaný Finský blesk se chystá k návratu domů, rozšířila jako první ruská média. Generální manažer Jari Kurri je však už minulý týden popřel.



„Nemyslím si, že by Teemu hrál u nás,“ řekl pro finský večerník Iltalehti. „Nevím, proč se o tom spekulovalo tak dlouho, když bylo dávno jasné, že se to nestane. Ale hráči jako Teemu takové dohady přitahují. Stejně tak můžete spekulovat, jestli bude pokračovat v Anaheimu,“ smál se Kurri.

Představitelé klubu se však se Selännem sešli. Výsledkem údajně má být zatím blíže neurčená spolupráce. Jokerit se přesunul do KHL hlavně proto, že majitelem helsinské Hartwall Areny se stal Rus Roman Rotenberg. Finové tento tah vnímají i jako ohrožení domácí soutěže a Selänne by mohl „Žolíkům“ při rozjezdu posloužit jednak jako lákadlo pro fanoušky a taky se stát jejich esem v marketingové kampani. Navíc má silné vazby na Kurriho a většinového vlastníka klubu Harryho Harkima.

S NHL už se Selänne rozloučil. Tentokrát prý nadobro. Jak před časem přiznal, celý život se trochu bál létání a tím spíš se nedá předpokládat, že by se ještě ve 44 letech chtěl trmácet do končin jako Čeljabinsk nebo Novosibirsk. Navíc se usadil v kalifornském Anaheimu, jeho děti tam chodí do školy a brzy nejspíš taky Selänne dostane nabídku pracovat v organizaci Ducks.

„Fanoušci by z jeho návratu byli nadšení, v marketingu by byl taky skvělým přínosem, ale jak říkám, opravdu nevěřím, že by v příští sezoně za Jokerit hrál,“ pravil jasně Jari Kurri.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud