15. ledna 2016 • 18:53

Koukal nahrál na dva góly, útočníka Kováře zranil soupeř

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Petr Koukal asistoval u obou gólů Jekatěrinburgu, který v Kontinentální hokejové lize zvítězil na ledě Togliatti 2:0. Po nedávné sérii pěti porážek si Avtomobilist připsal druhou výhru za sebou.



Koukal ve 13. minutě nahrál od zadního mantinelu na první branku Anatoliji Golyševovi, jenž 22. trefou v sezoně potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. V poslední minutě při power play domácích mužstva našel český útočník najíždějícího Kirilla Kňazeva, jenž zpečetil vítězství Jekatěrinburgu do prázdné branky.

Koukal má po dnešku na kontě 28 kanadských bodů za sedm gólů a 21 přihrávek a je v týmové produktivitě druhý za Golyševem.

Čisté konto udržel v brance Jekatěrinburgu poprvé v sezoně Igor Ustinskij, který nastoupil místo tradiční jedničky Jakuba Kováře, jenž je se zlomeným palcem zhruba na dva týdny mimo hru.

V jiném dnešním utkání byl zraněn také Kovářův mladší bratr Jan. Útočník Magnitogorsku nedohrál zápas s Nižním Novgorodem poté, co ho 15 sekund před koncem normální hrací doby trefil ramenem do obličeje Alexej Potapov. Kovář zůstal ležet na ledě, rozhodčí však zákrok útočníka hostů nepotrestali. Do prodloužení už český hokejista nenastoupil, Metallurg nakonec zvítězil 2:1 po nájezdech.

"Prohlíží ho doktor. Dostal ramenem do hlavy, na záznamu je to všechno vidět. Uvidíme, co dál," řekl trenér Magnitogorsku Ilja Vorobjov k zákroku na nejproduktivnějšího českého hráče v KHL.

Výsledky:

Čeljabinsk - Čerepovec 2:1,
Magnitogorsk - Nižnij Novgorod 2:1 po sam. nájezdech,
Ufa - Dinamo Minsk 4:3,
Lada Togliatti - Jekatěrinburg 0:2 (Koukal 0+2),
Kazaň - Chanty-Mansijsk 4:1,
Nižněkamsk - CSKA Moskva 0:2,
Jokerit Helsinky - Novosibirsk 2:1 (za hosty Vincour 0+1),
Petrohrad - Chabarovsk 1:2 v prodl. (za hosty Zohorna 1+0),
Spartak Moskva - Vladivostok 5:4 po sam. nájezdech (za domácí Radil 1+1), Dinamo Riga - Novokuzněck 4:3 v prodl. (za hosty Kousal 1+0).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud