29. prosince 2016 • 18:10

Kovář v KHL září. Znovu skóroval a v tabulce střelců je třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve šlágru dnešního programu KHL byli vidět čeští hokejisté: Jan Kovář pomohl trefou k výhře Magnitogorsku na ledě Ufy 5:3, Tomáš Filippi si v dresu vítězů připsal dvě nahrávky. Metallurg si aktuálně s 93 body upevnil pozici nejlepšího celku Východní konference.



V Ufě vedl v polovině zápasu už 3:0 právě po Kovářově trefě. A hodně šťastné. Český útočník poslal puk z pravého křídla před branku, kde jej hokejkou srazil za vlastního gólmana zadák Maxim Gončarov. Pro Kováře to byl 19. gól v sezoně, čímž se v tabulce kanonýrů posunul na třetí místo, a jubilejní 50. bod v ročníku.

Jenže Ufa brzy odpověděla, když v přesilovce snížila po akci nové česko-švédské dvojice Tomáš Mertl - Linus Omark. Mertl se při debutu za nový tým po příchodu z Medveščaku Záhřeb zařadil hned do elitní formace a jeho důraz před brankou využil k chytrému obkroužení prázdné branky jeho hvězdný spoluhráč.

Ufa na začátku třetí třetiny vyrovnala, ale Magnitogorsk si brzy vzal vedení zpět. A osm vteřin před koncem zpečetil po druhé gólové asistenci Filippiho v utkání svou výhru trefou do prázdné branky.

Kontinentální hokejová liga:
Kunlun Red Star - Vladivostok 1:4,
Ufa - Magnitogorsk 3:5 (Mertl 0+1 - Jan Kovář 1+0, Filippi 0+2),

17:00 Kazaň - Čerepovec,

17:30 Petrohrad - Jaroslavl, Viťaz Podolsk - Nižněkamsk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud