29. září 2019 • 22:55

Místo Kladna návrat do KHL! Salák by se měl stát posilou Dinama Riga

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Alexander Salák, který se na startu sezony připravoval s extraligovým Kladnem, se podle všeho vrátí do Kontinentální ligy. Dvaatřicetiletý gólman, jenž strávil v soutěži posledních šest sezon a naposledy hájil branku Jaroslavle, by měl brzy podepsat smlouvu s Rigou. Informoval o tom server championat.com.



„Zítra by měl dorazit a věříme, že se stane naším gólmanem číslo jedna. Jestli máme obavy, že neabsolvoval předsezonní přípravu a přišel také o měsíc soutěže? Co s tím můžeme dělat... Jsme v situaci, kdy je to pro nás sice znepokojující, ale chceme do toho risku jít. Jde o prověřeného a zkušeného gólmana,“ řekl klubový šéf Juris Savickis.

Dinamo prohrálo čtyřikrát za sebou bez bodového zisku, uzavírá se šesti body z deseti utkání tabulku Západní konference a v pondělí vyzve doma favorizovaný Petrohrad. „Zápas odchytá Andrej Makarov. Se Salákem pak tady budeme mít čtyři brankáře. Jakmile přiletí Salák, v úterý jednoho z nich uvolníme,“ doplnil Savickis.

Salák, který má zkušenosti i z NHL, chytal na třech světových šampionátech a olympijských hrách v Soči. V minulé sezoně nastoupil za Lokomotiv do 20 utkání základní části, v průměru inkasoval 1,86 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 92,2 procenta. V šesti duelech play off obdržel průměrně 2,18 branky a jeho úspěšnost byla 91,2 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud