26. května 2009 • 16:45

Zamíří Fjodorov do Magnitogorsku?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný ruský útočník Sergej Fjodorov by podle informací ruského deníku Sport-Express mohl být novou posilou klubu KHL Metallurg Magnitogorsk. Stal by se tak spoluhráčem českého tria Jan Marek, Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna.



Devětatřicetiletý Fjodorov by údajně měl být blízko podpisu dvouletého kontraktu s ročním platem 3,8 milionu dolarů.

Pokud zkušený forvard skutečně opustí Washington, kde v této sezoně pobíral mzdu ve výši čtyř milionů dolarů a 1. července se stane nechráněným volným hráčem, mohl by si v Magnitogorsku zahrát i se svým sedmadvacetiletým bratrem Fjodorem.

S ním vedení Metallurgu podepsalo kontrakt v minulém týdnu.K této možnosti je navíc blíže poté, co Capitals Sergeji Fjodorovovi nenabídli smlouvu na další rok, přestože chtěl v klubu setrvat.

Hráč už v minulosti několikrát zopakoval svůj sen, kterým je touha uzavřít bohatou kariéru hraním s bratrem v jednom týmu.Samotný Sergej Fjodorov přesto odmítl celou záležitost komentovat, o moc sdílnější nebyl ani jeho otec.

"Nejsem agent svých synů, proto nebudu komentovat jejich profesionální plány pro média," řekl Viktor Fjodorov. Stejně mlčenliví jsou i představitelé "Magnitky".Washington v probíhajícím ročníku sice postoupil do play off, ale ve vyřazovacích bojích o Stanleyův pohár podlehl ve druhém kole Pittsburghu 3:4 na zápasy.

Fjodorov si v základní části připsal v 52 utkáních 33 bodů za 11 branek a 22 asistencí, ve 14 duelech play off pak přidal osm bodů díky přesné trefě a sedmi nahrávkám.Celkem v NHL nastoupil k 1248 zápasům, ve kterých nasbíral 1179 bodů díky 483 brankám a 696 finálním přihrávkám.

Kromě Washingtonu hájil Fjodorov také barvy Detroitu, Anaheimu a Columbusu. Třikrát si mohl vychutnat radost ze zisku Stanleyova poháru, jednou byl oceněn jako nejužitečnější hráč soutěže, za což obdržel Hartovu trofej. Třikrát se stal mistrem světa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud