5. června 2009 • 18:33

Marušák přestupuje do Novokuzněcku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jiří Marušák bude i nadále hrát Kontinentální hokejovou ligu. Po minulé sezoně, kdy oblékal dres Balašichy, podepsal roční kontrakt s Metallurgem Novokuzněck.



Zlínský odchovanec nejde do neznámého prostředí, v klubu již v letech 2003 až 2005 působil. Třiatřicetiletý zadák hrál v minulosti v Rusku také za Petrohrad a CSKA Moskva.

"Podepsal s vedením roční smlouvu, v Novokuzněcku si od něj hodně slibují," potvrdil transfer hráčův zástupce Robert Spálenka serveru hokej.cz. "Klub měl o Jirku zájem. I proto, že ho dobře znal nový trenér Dmitrij Parchomenko. Oba spolu před časem hráli," doplnil Spálenka.

Obě strany dbaly podle Spálenky na každý detail. "O podmínkách jsme debatovali skutečně trpělivě, řešila se každá drobnost, což dřív nebývalo. Kluby jsou obezřetné, na vině je ekonomická krize i přísnější pravidla pro přestupy hráčů," přiblížil Spálenka.

Ve staronovém působišti by měl Marušák patřit k hlavním pilířům obrany. "Klub na něj spoléhá, trenér Parchomenko ví, čeho je Jirka schopen. Metallurg neměl moc povedený minulý ročník, v týmu všichni věří, že následující sezona dopadne lépe a že se Novokuzněck už nebude pohybovat ve spodních patrech tabulky Kontinentální ligy," uvedl Spálenka.


Marušák načal minulý ročník v Mladé Boleslavi, teprve poté zamířil do Balašichy. V barvách středočeského nováčka nejvyšší soutěže se objevil v 21 zápasech a připsal si šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Dres Balašichy pak oblékl ve 30 utkáních s bilancí 13 bodů za tři přesné trefy a 10 finálních přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud