26. března 2010 • 04:59

Omsk se Jágra vzdát nechce a platí mu milion

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský tisk má jasno: Omsk už se smířil s tím, že Jaromír Jágr v klubu skončí. Ale opravdu je to tak? Podle informací Sportu naopak Avangard v současnosti chystá velkou „nátlakovou“ akci, aby si hvězdného útočníka udržel!



Maká naplno, každý den se potí na ledě. I když klub už dávno z play off vypadl. Taková je v současnosti Jágrova realita na Sibiři, smlouva mu totiž vyprší až na konci dubna.

Takže do té doby musí stejně jako ostatní trénovat. A ruský tisk nezapomněl připomenout, že za tu dobu, co bude „jen“ trénovat, bude pobírat prý milion dolarů.

V přepočtu asi 19 milionů korun.

„Nevím, kde na tyhle částky chodí,“ okomentoval to Jaroslav Zídek, Jágrův agent. Podle neoficiálních informací pobírá hvězdný útočník za sezonu asi sedm milionů dolarů čistého.

Jágr se podle Zídka ani nepokoušel s vedením Avangardu domluvit na tom, že by kontrakt předčasně ukončil, aby nemusel tak dlouho trénovat vlastně k ničemu... „Jarda si jako správný profesionál všechny svoje povinnosti splní,“ říká k tomu agent.

Jágrova oblíbená pozice na mantinelu
Jágrova oblíbená pozice na mantinelu

Ten se v nejbližších dnech chystá s vedením klubu jednat o možném prodloužení kontraktu. A i když se v ruských médiích spekuluje o tom, že už se Avangard s jeho službami rozloučil, podle informací Sportu to je naopak.

A klubová generalita teď vymýšlí strategii, jak Jágra přesvědčit, aby s Avangardem uzavřel novou smlouvu. „Je pravda, že Omsk má eminentní zájem, aby Jarda u nich pokračoval. A udělají všechno, aby si ho udrželi,“ přiznává Zídek.

Ten si se svým klientem stanovili podmínky, za jakých jsou připraveni případnou novou nabídku Omsku vyslyšet. I když je pravděpodobné, že by se Jágrův plat o něco snížil, pořád by byl mnohonásobně vyšší než v NHL.

Jágr svou budoucnost nechce teď veřejně komentovat, ale i když se obecně má za to, že se vrátí do NHL, tak jisté to není. Jak už dříve deník Sport avizoval, útočník možná bude cítit, že jeho mise v Omsku nedopadla úplně nejlíp a cítí se klubu ještě zavázaný...

Takže pozor, spojení Jágr a Avangard může ještě žít dál.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud