27. října 2010 • 18:32

Kašpar nasázel hattrick Kazani, Jágr asistoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Lukáš Kašpar nastřílel v utkání Kontinentální hokejové ligy hattrick. Mistr světa z letošního šampionátu v Německu tak přispěl k vítězství Astany 5:2 na ledě obhájců mistrovského titulu z Kazaně. Kašpar otevřel skóre už po 32 sekundách, v polovině utkání přidal vítězný gól a v závěru se trefil do prázdné branky domácího mužstva.



Jaromír Jágr přihrál na vedoucí gól Omsku, Avangard však nakonec v Nižněkamsku prohrál 1:3. Jágra nyní čeká letecký přesun do Česka, neboť podle neoficiálních informací převezme ve čtvrtek na Pražském hradě z rukou prezidenta Václava Klause státní vyznamenání.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz se v sobotním utkání proti Novokuzněcku bolestivě zranil v oblasti ramene a klíční kosti, dnes však opět nastoupil a ve 14. minutě přihrál v přesilovce na gól Alexeji Kaljužnému. V sestavě Omsku naopak chyběl Roman Červenka.

Petr Čajánek přispěl k výhře hokejistů Petrohradu 4:2 v Čeljabinsku dvěma asistencemi. Hosté přitom na počátku druhé třetiny prohrávali už o dva góly, ale nepříznivé skóre dokázali otočit. Čajánek přihrál na druhou i na vítěznou třetí branku Mattiasi Weinhandlovi.

Hráči Magnitogorsku překonali Dominika Haška v brance moskevského Spartaku čtyřikrát a připsali si výhru 4:3. Hosté zdramatizovali závěr zápasu, když necelé dvě minuty před koncem v přesilovce snížil Piganovič, ale k vyrovnání jim pak už nepomohla ani power play.

Kontinentální hokejová liga, výsledky:

Jekatěrinburg - Chanty Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech,
Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:3,
Ufa - Čerepovec 1:4 (Blaťák 0+1 - Straka 0+1),
Čeljabinsk - Petrohrad 2:4 (za hosty Čajánek 0+2),

Kazaň - Barys Astana 2:5 (Kašpar 3+0),
Nižněkamsk - Omsk 3:1 (za hosty Jágr 0+1),


Kontinentální hokejová liga: Jekatěrinburg - Chanty Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech, Magnitogorsk - Spartak Moskva 4:3, Ufa - Čerepovec 1:4 (Blaťák 0+1 - Straka 0+1), Čeljabinsk - Petrohrad 2:4 (za hosty Čajánek 0+2),
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud