8. listopadu 2010 • 18:57

Sýkora povede Petrohrad až do konce sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Václav Sýkora zůstane u hokejistů Petrohradu, které vedl v Kontinentální lize tři týdny jako dočasný kouč, až do konce sezony.Osmapadesátiletý kouč, jenž na jaře dovedl Pardubice k extraligovému titulu, povýšil v říjnu z role asistenta po odvolání Kanaďana Ivana Zanatty.



V následujících devíti zápasech získal s týmem plným hvězd 23 bodů, což Petrohrad katapultovalo ze sedmého místa v tabulce Západní konference na třetí příčku.Předtím pod Zanattovým vedením ambiciózní klub s českým útočníkem Petrem Čajánkem a brankářem Jakubem Štěpánkem paběrkoval - z 16 utkání vytěžil jen 18 bodů.

"Jsem rád za tu důvěru, moc si toho vážím. Každopádně mě to potěšilo. Po tom odvolání (Zanatty) jsem vedl mužstvo asi tři týdny a určité věci se změnily," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Sýkora, jenž původně především z kolegiálnosti vůči svému příteli Zanattovi nechtěl být jeho nástupcem.



"Bylo to celé dost problematické s ohledem na Ivanův odchod. Já šel do Petrohradu na jeho popud, ale bohužel to nevyšlo. Tehdy, ještě za jeho působení, když jsem byl vedením klubu osloven, zda bych mužstvo případně převzal, tak jsem to odmítl," uvedl Sýkora, který se stejně zachoval i bezprostředně po Zanattově odvolání.

Přesto byl jmenován dočasným koučem s tím, že třeba svůj postoj ještě přehodnotí. "A jak řekl šéf klubu pan Medveděv, že se vše bude řešit až při reprezentační pauze, tak to přesně také dodržel. Včera mi to telefonicky oznámil," řekl Sýkora, jenž je momentálně v Česku.

Petrohrad by měl vést do konce sezony. O tom, co bude dál, se bude teprve jednat. "Věci ohledně smlouvy ještě nejsou dotažené, vše budeme teprve řešit až po mém čtvrtečním návratu do Petrohradu," dodal Sýkora, jeden ze čtyř českých hlavních koučů v KHL. Dalšími jsou Miloš Říha v Atlantu Moskevská oblast, Marek Sýkora v Dinamu Minsk a nově Vladimír Vůjtek starší v Jaroslavli."



INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud