16. ledna 2024 • 21:20

Skelleftea - Vítkovice 1:2. Ostravané i přes výhru končí v play off Ligy mistrů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

O triumf v hokejové Lize mistrů si nezahraje český zástupce. Hokejisté Vítkovic sice zvítězili 2:1 v semifinálové odvetě na ledě týmu Skelleftea AIK, díky vítězství v první bitvě (4:2) ale postupuje švédský klub. O celkovou výhru si ve finále CHL zahraje s Ženevou. O konci Ostravanů v mezinárodní soutěži rozhodl gól obránce Eliase Salomonssona v první třetině. Parta kolem kapitána Dominika Lakatoše sice dokázala snížit ztrátu na rozdíl jedné branky, smazat se ji ale nepodařilo.



Vítkovice po domácím nezdaru potřebovaly k postupu na severu Evropy vyhrát nejméně o dva góly. Ve 4. minutě je mohl posunout do vedení Barinka, brankáře Söderströma však nepřekonal.

Prosadili se naopak domácí, když za Machovského záda prošla střela Salomonssona. Obránce Skelleftey byl poté jako první vyloučen, Ostravané ale přesilovou hru nevyužili a neujali se ani pokusy Kriegera a Přibyla v závěru první třetiny.

Ve druhé části si při Přibylově vyloučení již Seveřané radovali z druhé branky, Machovský ale betonem dokázal puk včas zastavit. Po několika dalších příležitostech domácích byl vyloučený Lundberg a Vítkovice druhou přesilovku využily. Po Raskobově nahození od modré čáry se prosadil tečující Barinka.

Domácí poté přežili zvýšenou aktivitu extraligového týmu a v závěru druhé třetiny předvedl několik spolehlivých zákroků Machovský. Ve 42. minutě se prosadil Kalus a zdramatizoval semifinálovou sérii. Následně však útočnou aktivitu zvýšili i hráči Skelleftey.

Potřebný třetí gól, který by Vítkovicím zajistil prodloužení, ale hosté nedokázali přidat ani v závěrečné power play. Ostravané dohrávali bez zraněného kapitána Lakatoše, nejproduktivnějšího hráče týmu i celé soutěže.

„Přál bych si, abychom hráli takhle agresivně a dodržovali to, co jsme si řekli. Abychom si to přenesli do naší ligy. Jestliže si kluci budou pamatovat, jak se dnes prezentovali na ledě proti obrovsky kvalitnímu týmu, tak když si tohle dokážeme přenést dále, tak budeme sakra nebezpeční,“ dodal Trnka. V české extralize jsou Vítkovice po nevydařeném začátku sezony až dvanácté.

Hlas trenéra

Pavel Trnka (Vítkovice): „Nejsem ten, co chválí moc, ale za dnešní zápas a celou jízdu CHL, bych kluky pochválil.  Nemají se za co stydět. Všichni jsme si přáli vysněné finále, což se nepovedlo, ale v žádném případě neodcházíme s hlavama dole.“

Góly

Domácí: 05:43. Salomonsson

Hosté: 32:53. Barinka, 41:38. Kalus

Sestavy

Domácí: Söderström (Lindvall) – Pudas (C), Forsfjäll, Salomonsson, Lundberg, Granberg, Nilsson, Vesterlund, Sundqvist – Sandberg, Lindström (TS), M. Lindholm – Heikkinen, Lindberg, Dzierkals – Sikura, P. Lindholm (A), A. Johnson – Robertsson, J. Johnson, Hugg (A)

Hosté: Machovský (Klimeš) – Raskob, Percy, Kovář, Mikuš (A), Grman, Auvitu, Jeřábek, Prčík – Lakatoš (C) (TS), Chlán, Fridrich – Barinka, Krieger, Bukarts – Dej (A), Claireaux, Kalus – Vondráček, Přibyl, Peterek

Rozhodčí

Brander, Vikaman (oba FIN) – Yletyinen (FIN), Lundgren (SWE)

Stadion

Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud