Květoslav Šimek
16. června 2011 • 09:48

Skvěle Davčo, Šternberk slaví triumf Krejčího

TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Generální stávka odborářů? Kdepak. Městem Šternberk, rodištěm hokejového útočníka Davida Krejčího, otřásá daleko radostnější událost. Pětadvacetiletý hokejista vyválčil s Bostonem Bruins Stanley Cup.



K tomu byl nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem play off. „Je to doma! Skvěle Davčo!“ jásali nad ránem fanoušci po probdělé noci u televizní obrazovky v restauraci Lidovka.

Z několika non stop podniků ve čtrnáctitisícovém městečku na úpatí Nízkých Jeseníků bylo nejvíc rušno právě v Lidovce. Dvě hodiny po půlnoci se u dvou velkých obrazovek sešly takřka tři desítky fanoušků.


„Sedím tady už od devíti a za pět hodin musím do práce, snad se nebude prodlužovat,“ hlásil u baru jeden z diváků. Kolegům u pultu pak doporučoval svérázné osvěžení. „Dej si absinth, to tě nakopne.“ Nepochodil. „To víš, dám si absinth a neuvidím puk. Dej pokoj.“

Fotbal, házenou, plážový volejbal a divokou jízdu na býcích chvíli před druhou na obrazovkách vystřídal hokej. „Je to na čtrnáctce?“ dožadoval se jeden z hostů správného sportovního kanálu. „Dobrý, už je to tam. Pojďme Krejčo! Dneska dáš šest gólů!“

Luongo s Thomasem byli oporami svých týmů
Luongo s Thomasem byli oporami svých týmů


Lokál poprvé bouří při první velké šanci Bostonu, kterou má právě David Krejčí. Když se mu rybičkou nepodařilo puk dorazit do brány, hospoda jen sborově zašuměla zklamáním.

Pak už ale přišly góly. A Šternberským vůbec nevadilo, že je nasázela jiná, než Krejčího formace. Po každé z branek vylétli ze židlí, nadšeně tleskali. „Tohle už udržíme,“ věří po třetí brance v síti vancouverského Luonga.

Jásot se ozval i ve chvíli, když kamery v závěru zápasu zabraly jednoho z ceremoniářů, jak hadříkem leští připravený Stanley Cup. „Pořádně ho vylešti, už se na něj těšíme…“

Chvíli po zápase však euforii střídá únava. Žádné křepčení s šampaňským, nebo divoké tanečky. „Teď jsme všichni unavení, ale přijeď za týden až David přiveze pohár na náměstí. To tady bude rachot, že ti slezou nehty!“ slibuje jedna z fanynek.


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud