1. července 2011 • 21:21

Fleischmann na Floridu, Hamrlík za Ovečkinem

Autor: mjk, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘESTUPY ČECHŮ V NHL - V hokejovém zámoří vrcholí předsezonní škatula a nové smlouvy podepisuje i řada Čechů. Útočník Tomáš Fleischmann přestupuje z Colorada na Floridu s jistotou 18 milionového platu za čtyři roky. Obránce Roman Hamrlík přestupuje z Montrealu Canadiens do Washingtonu Capitals, kde si za dva roky vydělá 7 milionů dolarů. Radim Vrbata prodloužil ve Phoenixu, stejně jako Jiří Tlustý v Carolině.



Zatím nejžhavější novinkou je přestup Tomáše Fleischmanna na Floridu. Sedmadvacetileté levé křídlo podepsalo kontrakt snů, který mu bude zajišťovat přísun 4,5 milionu dolarů za sezonu po dobu čtyř let.

Fleischmann odehrál v uplynulé sezoně, během níž byl vyměněn z Washingtonu do Colorada, kvůli krevní sraženině na plicích celkově jen 45 zápasů a připsal si v nich 31 bodů za 12 branek a 19 asistencí. Celkem tak vylepšil svou bilanci v prestižní soutěži na 305 utkání a 159 bodů díky 68 přesným zásahům a 91 nahrávkám.


Sedmatřicetiletý obránce Roman Hamrlík se po čtyřech sezonách stěhuje z Montrealu. Pro někdejší jedničku draftu budou Capitals už šestým působištěm v NHL. Rodák ze Zlína odkroutil na úzkém kluzišti už 19 ročníků, na Stanley Cup se mu však ještě dosáhnout nepodařilo.

Pokusí se o to v ambiciozním týmu z hlavního města USA, kde je lídrem ruská superstar Alexander Ovečkin. Washingtonu se však vzdor skvělým výsledkům v základní části tradičně nedaří ve vyřazovacích bojích.

Za boj o vytoužený pohár bude navíc zkušený zadák lukrativně placen. V pokročilém věku se mu podařilo podepsat smlouvu, která mu za dva roky zajišťuje 7 milionů dolarů.

To útočník Radim Vrbata bude oblékat stejný dres jako v předešlých dvou ročnících. Třicetiletý hráč prodloužil ve Phoenixu o tři roky, během kterých mu na konto přibude 9 milionů dolarů. Coyotes, kde působil už v ročníku 2007/2008, ho získali zpět z Tampy Bay a chtějí na něm stavět v budoucnu.

Vrbata byl v loňské sezoně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem arizonského týmu, když si v 79 zápasech připsal 48 bodů za 19 branek a 29 asistencí.

To další český forvard Jiří Tlustý si na vyšší plat bude muset ještě minimálně rok počkat. V Carolině bude pokračovat v nadcházející sezoně za 525 tisíc dolarů, v minulé si přišel na 500 tisíc. Třiadvacetiletý rodák ze Slaného si v uplynulé sezoně připsal v 57 zápasech 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí.

Hurricanes jej získaly v prosinci 2009 z Toronta výměnou za útočníka Philippa Paradise. Celkem Tlustý za čtyři sezony v NHL nastoupil ke 149 zápasům a připsal si 38 bodů za 17 branek a 21 asistencí.

ČLÁNEK PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJEME

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud