Pavel Bárta
19. července 2011 • 16:06

Stanley Cup: Slavný pohár přiletí ve středu do Čech

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě jednou se vyspíme a bude tady. Po ročním půstu v Česku opět přistane Stanley Cup. Pokud vše půjde podle plánu, měl by hokejový Svatý grál dorazit do Prahy zítra po deváté hodině dopolední. Nejprve bude mít slavnou trofej v režii Tomáš Kaberle, další den David Krejčí. Oba čeští hráči, kteří se zasloužili o letošní triumf Bostonu, však chtějí zisk poháru oslavit společně.



Už procestoval kus světa, podíval se na spoustu atraktivních i neuvěřitelných míst. Před rokem Stanley Cup vyvezli třeba v Paříži na Eiffelovku. Uvidíme, co přichystali letošní vítězové, nicméně hned na startu se původní rozpis maličko zadrhl. To když se o víkendu na cestě z Bostonu do kanadského Ontaria na pár hodin ztratil z dohledu.

Útočník Nathan Horton byl ze všech hráčů první na řadě. Trofej chtěl původně vzít do Miami na Floridě, kde má zázemí, ale nakonec na ni čekal v městečku Dunneville v Ontariu, kde žije jeho matka. Pohár po epizodě na letišti dostal s několikahodinovým zpožděním.

Z Kanady už měl Stanley Cup cestovat do Evropy. Další průběh jeho putování by nemilá příhoda narušit neměla. „K žádnému časovému skluzu snad nedošlo, o ničem nevím,“ hlásil včera František Kaberle starší, otec šampiona Tomáše.

Kdo bude mít v červenci Stanley Cup

20. Tomáš Kaberle
Kladno, ČESKO
21. David Krejčí
Šternberk, ČESKO
22.-23. Zdeno Chára
Trenčín, Slovensko 24.-25. Tuukka Rask Savonlinna, Finsko
26. Shawn Thornton Oshawa, Kanada
27. Daniel Paille
Welland, Kanada
28. Rich Peverley
Guelph, Kanada
29.-30. Gregory Campbell Tilsonburg, Kanada

Ten byl v minulých dnech v Torontu, kde do února působil a kde potřeboval zařídit spoustu věcí před stěhováním do Caroliny, s níž podepsal tříletou smlouvu. Vrací se během dnešního dne.

Zítra pojede na letiště znovu. Naloží Stanley Cup a odveze ho do Velké Dobré, odkud pochází. Vezme ho na místní úřad a zhruba hodinu před polednem do kulturního střediska, kam pozval všechny obyvatele obce. Následně se s trofejí přesune do Zámecké zahrady v Kladně, kde bude pohár vystaven od 16 do 18 hodin.

Po soukromé večerní party už se trofej přestěhuje do Šternberka, rodiště Davida Krejčího, nejproduktivnějšího hráče letošního play off . Ten by podle domluvy měl být už na oslavách v Kladně, stejně tak bude Tomáš Kaberle pokračovat další den na Moravu s Krejčím.

„Ve Šternberku na náměstí je připraven dvouhodinový program, pak bude následovat privátní party. Poté už pohár poputuje k Chárovi na Slovensko,“ vylíčil Krejčího agent František Tausch. Po kapitánovi navštíví trofej finského gólmana Tuukku Raska, od něj pokračuje za dalšími hráči zpět do Kanady.

Do Česka přivezli Stanley Cup poprvé v roce 1999 za Romanem Turkem, který tehdy triumfoval s týmem Dallasu. Naposledy se pohár podíval za Petrem Sýkorou před dvěma lety, kdy ho získal v dresu Pittsburghu.

Právě on si už po svém prvním vítězství s New Jersey v roce 2000 z osobních strážců vystřelil a k jejich velké nelibosti jim s trofejí ujel směrem na Plzeň. O dva roky později skončila po triumfu Detroitu v bazénu u Dominika Haška.

Nechme se překvapit, jestli něco vymyslí letošní šampioni. Hlavně, když Stanley Cup dorazí včas a bez úhony.

Program oslav Stanley Cupu
Středa: (Tomáš Kaberle)
9.00 přílet, přesun do Velké Dobré
16.00-18.00 akce v Zámecké zahradě v Kladně večer privátní party a odjezd do Šternberka

Čtvrtek: (David Krejčí)
15.00-17.00 program na náměstí ve Šternberku večer privátní party a odjezd na Slovensko


Tomáš Kaberle se svými rodiči
Tomáš Kaberle se svými rodiči

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud